ceturtdiena, 2010. gada 2. decembris

Ziemassvētku rotājumi- konfektes

Svētki nav nekādi svētki bez saldumiem, tāpat kā Ziemassvētki un konfektes, pēc visiem svētku pasākumiem bērniem konfektes tiek ilgākam laikam. Bet manā Ziemassvētku rotājumu kolekcijā ir konfektes, kuras neviens neapēdīs arī pēc svētkiem. Jau iepriekšējos gados gatavotajiem rotājumiem pievienojas vēl divas smukumkonfektes.

Izšūtajai konfektei izmantoju nelielu aidas 14 ar zelta efektu auduma gabaliņu, uz kura uzkrustiņoju zvaigznes motīvus, sašuvu izšuvumu rullītī, maliņas aptamborēju ar sarkanu tambordiegu ar zelta pavediena piejaukumu. Tad piemērīju filca audumu, piegriezu, bet neko nešuvu, vienkārši izvilku caur izšūto rullīti, vidu sapildot ar vati, konfektes galos iesēju pieskaņotas lentītes. Rotājuma garums 17 cm. Izgatavošanas process aizņēma divus vakarus.

Tamborētajai konfektei izmantoju sarkanos un zelta tambordiegus, tamboradata Nr. 1,25. Darba gaita sekojoša: pa riņķi tamborēju 34 stabiņus ar apmetumu 2 kārtas, tad noraucu stabiņu skaitu uz pusi- 17 stabiņi ar apmetumu 2 nākošās kārtas, tad atkal pieaudzēju stabiņu skaitu līdz 34 un tamborēju vienu kārtu ar sarkano diegu stabiņus ar apmetumu, vienu kārtu ar zelta diegu stabiņus bez apmetuma, atkārtoju strīpas piecas reizes, tad pēc sarkanās krāsas stabiņiem ar apmetumu piepildīju konfekti ar vati un nākamajā kārtā samazināju stabiņu skaitu uz pusi- 17 stabiņi ar apmetumu, tad vēl divas kārtas sarkanie stabiņi ar apmetumu, tad atkal pieaudzēju stabiņu skaitu līdz 34 stabiņiem un nobeidzu simetriski konfektes otru pusi.

Nobeigumā uztamborētajai konfektei galos iesēju pieskaņotas lentītes. Rotājuma garums 10 cm. Šīs konfektes tamborēšanai nevajadzēja visu vakaru, uztamborējās ļoti ātri, kaut gan tamborēšana ar zelta diegu ir diezgan piņķerīga.



Lai jauks un rosīgs svētku gaidīšanas laiks!

Nav komentāru:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...