pirmdiena, 2012. gada 23. jūlijs

Tamborēts motīvs bildēs


Brīvdienu tikšanās uzlādēta, atvaļinājuma iedvesmota, ķēros pie tamboradatas un sagatavoju virtuālo meistarklasi ļoti skaista motīva tamborēšanai. African Flower iekš kvadrātiņa, ar astoņām ziedlapiņām. Tas nav mans izgudrojums, šādu kvadrātiņu atradu kādā vācu tamboržurnālā. Sešstūrainās African Flower ir ļoti populārs un iemīļots musturs, bet šo esmu mazāk redzējusi. Sameklēju zeķu dzijas atlikumus, pēc toņiem pieskaņotu vēl vienu ficīti nopirku un aiziet!

Tamboradata Nr.3,5
Ap pirkstu uztinu cilpiņu, tajā ietamborēju 3 trīs gaisa cilpiņas un 1 vienu stabiņu ar vienu apmetumu (Šāds iesākums man labāk patīk nekā tamborēt aplīti no gaisa cilpiņām, bet var sākt arī ar sešām cilpiņām, tās savienojot aplītī un tad sākt tajā ietamborēt pirmo kārtu, vidus caurumiņš tad būs lielāks, bet šādi sākot, to iespējams ar otru diega galu savilkt vajadzīgajā lielumā) :

1.kārta - 2 divi stabiņi ar vienu apmetumu, 2 divas gaisa cilpiņas, reiz 8 astoņi priekš  8 astoņām ziedlapiņām:

2.kārta - sāku ar citas krāsas dziju, 2 divi stabiņi ar vienu apmetumu, 2 divas gaisa cilpiņas, 2 divi stabiņi ar vienu apmetumu, 1 viena gaisa cilpiņa, atkārtot visu priekš 8 astoņām ziedlapiņām:

3.kārta - turpinu ar to pašu krāsu, 1 viens īsais stabiņš bez apmetuma, 6 seši stabiņi ar vienu apmetumu, atkārtot priekš 8 astoņām ziedlapiņām (bildītē aizmirsies pierakstīt, ka jāsāk ar vienu īso stabiņu, tad seši nākamie stabiņi):

4.kārta - mainu krāsu, 6 seši īsie stabiņi bez apmetuma, 1 viens stabiņš ar vienu apmetumu, ietamborēts adatu durot vienu kārtu zemāk nekā parasti, tas ir ap iepriekšējo īso stabiņu, veidojas skaistas ziedlapiņas, atkārtot secību priekš 8 astoņām ziedlapiņām:

4.kārta gatava, nogriežam diegu:

5.kārta - kārtu sākt ar citu krāsu, 1 viens stabiņš ar vienu apmetumu, 5 pieci īsie stabiņi bez apmetuma, 2 divi stabiņi ar diviem apmetumiem (pirmo sākt, izlaižot vienu cilpiņu), 3 trīs gaisa cilpiņas, 2 divi stabiņi ar diviem apmetumiem, vienu cilpiņu izlaižam, 5 īsie stabiņi bez apmetuma, 1 viens stabiņš ar vienu apmetumu, tālāk atkārtojums (atkārtot vadoties pēc mustura, veidojam kvadrātu):



5.kārta uztamborēta, izveidojies kvadrātiņš:

6.kārta - (otrajā bildītē pareiza secība) 8 astoņi īsie stabiņi bez apmetuma, stūros iekš 3 trijām gaisa cilpiņām ietamborējam 5 īsos stabiņus bez apmetuma, 15 piecpadsmit  īsie stabiņi bez apmetuma, tad stūrī vēl 5 pieci īsie stabiņi bez apmetuma utt., nobeigt kārtu ar 7 septiņiem īsajiem stabiņiem bez apmetuma:

6.kārta pabeigta, un kvadrātiņš ar puķīti arī ir gatavs!

Jāievelk vēl dzijas galiņi, vienu pamanījos ietamborēt iekš īsajiem stabiņiem, turēsies stingri, pārējie gan būs jāieloca ar lāpāmadatu.

Dažu stundu laika uztamborēju piecus kvadrātiņus, bez dziju galiņu ielocīšanas, bet toties fotografējot tamborēšanas procesu:

Kāds būs galarezultāts no šiem kvadrātiņiem es vēl nezinu, kā tos sadabūšu kopā arī vēl neesmu izdomājusi. Varianti- satamborēt ar īso stabiņu bez apmetuma kārtu pa virspusi, veidojot reljefu satamborējuma vīli (šo variantu izmantoju saulespuķu segai), sašūt (arī esmu mēģinājusi, man diezko nepatīk, jo diezgan garlaicīga padarīšana) vai arī tamborēt vēl kādu kārtu apkārt kvadrātiņam un tad šajā pēdējā kārtā satamborēt blakus esošās kvadrātiņu malas kopā (tā daru pašreiz procesā esošajai kvadrātiņu segai).

Lai jauka tamborēšana!


10 comments:

Anda teica...

O, cik smukiņi :)
Es pašlaik esmu uz iedvesmas viļņa un lēnām turpinu sešstūrīšus :)

Madara teica...

cik skaists motīvs. aizņēmos ideju ;)
un pirmais ieraugot nodomāju - re cik feini aiz caurumiem galos var sasiet bantītēs un savienot. :D
tik vienīgi kur tādu pielietojumu var izmantot :)

Anonīms teica...

ah, cik skaisti! Paldies par aprakstu, Tu būsi mani sakārdinājusi uz vienas lielas segas tamborēšanu :) šis motīvs ir ļoti jauks!

Unknown teica...

Pa smuko, un galvenai ka instrukcija tieši laikā taisos uztamborēt sedziņu no kvadrātiņiem.

Inga teica...

:))) ļoti jauks ziedu motīvs! Paldies par aprakstiņu!

Inese teica...

Brīnumskaists motīviņš. Liels paldies par aprakstu - nāks vēsais rudentiņš, noteikti gribēsies šo pamēģināt :)

ceita teica...

Paldies par komentāriem! Uztamborēju tikko vēl četrus motīviņus, ļooti viegli tamborējas šie ziediņi.

Inese(Gadalaiku Skices) teica...

Vai šī arī ir Noro dzija?

ceita teica...

Nē, bildē redzamā krāsainā ir zeķu dzija, bet tumšā vienkrāsainā ir parasta vilnas dzija (no Filati), kas piemeklēta pēc zeķu dzijas rupjuma.

Sandra. teica...

Ir jau skaisti kvadrātiņi.Es vos sev somu uzmeistarot, bet domāju, kā šie ir mazliet par lieliem, jo redzēju Pinterestā citādus 4kantainus kvadrātiņus,ar mazāk tamborējuma kārtām, tikai žēl, kā tur nav apraksts...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...