otrdiena, 2020. gada 30. jūnijs

Zeķes ar stāstu


Sen jūsmoju par Opal sērijas Hundertwasser zeķu dziju. 24 dažādas fantastiskas krāsu kombinācijas, ar iedvesmu no mākslinieka gleznām.  Ja konkrētā veikala, kas man ceļā gadījās, plauktā todien būtu visas, man būtu ļoti grūti izvēlēties... labi vien, ka nebija, šoreiz izvēlējos no plaukta košāko. Intriģējošs nosaukums, tulkojumā apmēram tā: kaimiņi - spirāle saule un mēness māja. Ideāls adāmais karstajam jūras laikam - zeķes, tās no vienas fices adāmās. Somā maz vietas aizņem, viegli adīt ierastajā musturā, neko īpaši nekombinējot ar krāsām, lieki krāsu kamolīši līdzi nav jānēsā, vien ierastās lietas - šķērītes un lāpāmadata.


Kad skaistā fice apjūsmota, adot nonāku pie secinājuma - šī dzija vienlīdz labi izskatās gan ficē, gan adījumā. Uzadīju pirmo zeķi līdz papēža daļai, perfekti beidzās pirmais krāsu bloks, papēdis it kā būtu jāada ar brūnajiem toņiem, bet man sakārojās vēl košāku akcentu.. Uzdrošinājos aizņemties no spirāles koši sarkano un kaimiņu māju, tā teikt, uzfrišināt košāksarkanu, protams, zeķēs tikai... man būs spilgti sarkani papēdīši!

 
Uzadījās vienā dienā pat veseli četri sarkanie papēdīši. Sarkanā ir Regia zeķu dzija, no vienkrāsainās fices. Dažas tādas, koši vienkrāsainas, ik pa laikam speciāli nopērku, lai košus akcentus ieadītu kādā zeķes strīpā, papēdī, vai purngalā. Tātad, brūnās krāsas sekciju šīm zeķēm izgriezu, respektīvi, notinu smuku raibi brūnu mazu kamolīti, kuru izmantošu kādam citam zeķu pārim. Adot otru zeķi, arī tai identiski izgriezu raibi brūno daļu. Domās tos notītos kamolīšus un vēl atlikumu no šīs fices jau miksēju ar vienu silti strīpaini 50g ficīti no mana krājumu plaukta. Vidēji viena zeķu pāra (izmērs 39-40) uzadīšanai nepieciešami apmēram 70g zeķu dzijas. Kad papēži uzadīti, tad zeķes  jau gandrīz gatavas.
Šis zeķu pāris sasildījies vasaras tveicē un spirgtajā jūras vējā veldzējies. Šodien, tik lietainā dienā, jo īpaši patīkamas atmiņas par brīvdienu saulaino atpūtu. Galarezultāts bildēs vēlāk, citā iedvesmas brīdī. Uz tikšanos jūlijā! 

1 komentārs:

RitaGri teica...

Jā, Hundertwasser dziju sērija ir redzēta. Interesanti vērot tavu pieredzi, adot šo dziju.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...