ceturtdiena, 2020. gada 25. jūnijs

Savienot motīvus


Vajadzīgie 54 motīvi uztamborēti. Brīvdienās savienošanas process, tam bija nepieciešams:

- mazliet galvas mežģa jeb drīzāk iztēles, kā harmoniskāk motīvus sagrupēt krāsu ziņā;
- atlikušie daudzkrāsu mazkamoliņi, tamboradata un mazās adatiņas;
- brīva platība motīvu izkārtošanai;
- pacietība un netraucēts laiks motīvu satamborēšanai.


Sākums. Motīvu kaudzīte uz grīdas, durvis aizvērtas, lūdzu netraucēt! Šoreiz neticami ātri saliku kopbildi, pēc laika pārvietoju vien savstarpēji vietām divus motīvus. Protams, šis ir otrais trīsstūrīšu džempītis, tādēļ nav šaubu un neziņas par galarezultātu. Man patīk dzeltenie akcenti, it kā atdzīvina, piesien acis un vienlaikus ļauj vairāk krāsu kombinācijas ar ikdienas apģērbu. Šī ir lieliska vasaras tamborējamā dzija, patīkama ādai, nav karsti un nav auksti, viegli mazgājama, nestiepjas un nesaraujas, esmu ilggadēja Noro fane.


Motīvu izkārtojums. Priekšpuse un muguras daļa kopā. Uz pleca motīvs locīsies uz pusēm, tas veidos pleca slīpumu. Kakla apdarei jāatstāj nesatamborēta vidus daļa. Sānu daļas savienosies, motīvus satamborējot, atstājot vien nesavienotu roku platumu. Man patīk garākas piedurknes, tādēļ apdares posmā būs jāpietamborē mazliet garāka roku daļa, arī apakšmalu tad nedaudz pagarināšu. Šī ir svarīga bilde ar motīvu izkārtojumu, to vajag saglabāt, vēlams kopā ar motīva tehnisko shēmu, tā atrodama šeit


Visi motīvi tiek savienoti, tos satamborējot kopā no labās puses. Esmu iecienījusi šo savienošanas metodi: ātri un viegli var iegūt glītas vīles ar reljefu faktūru virspusē. Satamborēšanas process aizņem vairākas dienas, tā gluži uz grīdas visu procesu atstāt manās mājās nav iespējams, tādēļ šoreiz izdomāju  perfektu risinājumu - saglabājot motīvu izkārtojumu, tos vienkārši piespraužu pie lielā dīvāna spilvena. Ideāli! 


Visus galiņus ielocīšu vēlāk. Šāds apsvērums ar nodomu, jo tās vietas, kurās savienojas trīsstūru virsotnes, vajadzēs nedaudz formatizēt, tātad, ar iešujamo pavedienu vienlaikus savilkšu vienmērīgi ciešāk. Tas atkal no pieredzes ar manu iepriekšējo džempīti, toreiz tam speciāli atstāju lielākus caurumus, bet nēsāšanas procesā tie neregulāri pastaipījās. It kā jau sīkums, no malas īpaši nemanāms, bet es to zinu... un es to pamanu. 
 

Pašlaik joslas gandrīz visas jau savienotas. Nākamajās brīvdienās plānoju pieķerties apdarei melnā krāsā... turpinājums sekos.

Nav komentāru:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...