svētdiena, 2012. gada 22. aprīlis

Vāģu māja uzbūvēta (kopprojekta otrā posma atskaite)

Mēs to paveicām!



21.04.2012.
Visas mājiņas detaļas ir uztamborētas, fotogrāfijās viena mājiņas puse un otra puse.  Iekšpuses stiprinājumam tomēr nopirku biezo filcaudumu, audumu veikalā, audums vienu metru plats, ņēmu 32 cm, tieši mājiņas garumā.  Samaksāju ap diviem latiem, bet vēl gabaliņš palika pāri. Nopirkām arī podziņas, mazās mašīnītes tiek piešūtas kā durvju un logu rokturi (Martas ideja, tā dzima jau veikalā), lielās pogas mājiņas aizdarei vēl nav piešūtas, atstāšu to darbiņu nākamajam posmam, tāpat arī rokturis vēl jāpietamborē. Pašu rokturi gatavo Marta, vēl nav gatavs, tātad arī tas būs nākamā posma darbiņš.



Ņemu katras detaļas abas notamborētās pusītes, satamborēju tās kopā, atstājot neaiztamborētu vienu īsāko malu, pa to ievietoju pildījumu- vienu slāni biezo filcaudumu un vienu loksni plastmasas vāku materiāla. Tad aiztamborēju pēdējo detaļas maliņu. Tā sagatavoju visas septiņas detaļas, vakarā pie tv, aizsēdējos gan līdz kādiem vieniem naktī, bet ļoti gribējās sagatavot kaudzīti ar gatavajām detaļām, lai no rīta turpinātu būvēšanas procesu.
Detaļu kaudzīte:

22.04.2012.
Sāksim būvēt! Palīgu netrūkst, tas ir labi, jo ik pa laiciņam vajag pasniegt sarkano vai brūno dzijas galu, tad atkal sķēres, tad mazliet pieturēt utt…

Šī procesa daļa ir pati atbildīgākā, jāseko līdzi, lai satamborējuma vieta būtu vienmērīgi stingra, līdzena, jāmaina dzijas krāsas, jo jumta daļu tamborēju ar tumši brūno, bet pārējās mājas detaļas ar sarkano dzijas pavedienu. Izdodas ļoti labi, bet neesmu paredzējusi vienu lietu, proti, mājas jumts no dzijas svara nedaudz ieliecas, jo jumta detaļa ir tainstūra formas, šādas problēmas nebūtu, ja es izvēlētos mājas kubisko formu ar kvadrātveida jumtu. Neskumstam par to, jo ideja dzimst ātri, veiklā Marta ir atradusi tukšu virtuves dvielīšu rullīti, man atliek tikai piegriezt vajadzīgo garumu un leņķi, tad apšuju to ar zilu plāno filcaudumu, superīga atbalsta kolonna sanākusi! Nespēju vien nopriecāties par bērnu izdomu!

Sekojot  Vāģu žurnālu padomiem, Marta ir izgatavojusi Jančukam numura zīmi, bet Mārtiņš savējo ir zīmējis pats. Izdevās gan varen liela, bet darbojās patstāvīgi, atrādot vien mums pārējiem galarezultātu. Malacis!
Un tagad pats galvenais posms- spēlējamies ar uzbūvēto jauno vāģu māju! Spēles gaitā izdomāsim kādu jaunu dekorāciju, strīdi par mājas iekārtošanu nerimstas, bet tas jau pieder pie lietas, jo māja tikai viena, bet personības veselas trīs.



Šīs mājas tapšanai bija nepieciešams:

Daigas aicinājums kopprojektam  īstajā laikā
Idejas (mājas vīzija), priekšmeti iedvesmai, tai skaitā kaudze Vāģu žurnālu
Tamboradata, lāpāmā adata, sķēres
Sarkanā dzija (akrils)-  3 ficītes  pa 100g,
Brūnā dzija (merīnvilna)-  1,5 ficītes pa 50g,
Raibā zeķu dzija (vilna)-  1 ficīte 50g,
Zilā dzija un melnā dzija (vilna)-  pārpalikumi no zirnekļsegas
Mapes-  3 gabalas
Biezais filcaudums 32 cm*1m
Mazliet aidas,  adatiņa izšūšanai,  izšujamie diegi DMC,  tambordiegi
10 dažādas podziņas (vēl visas nepiešuvu)
Krepppapīrs, dažas vecas riepas, dvieļu tukšais rullītis, plānais filcaudums
3 jauki un gudri palīgi!!!
Un nedaudz vairāk par nedēļu kopā darbošanās prieks

Uz tikšanos trešajā kopprojekta posmā!
Lai jauka nākamā pavasara nedēļa!

8 komentāri:

Unknown teica...

Oho, cik forša māja

RitaGri teica...

Kāda jums radošā studija! Un kāds rezultāts!

Inese teica...

apbrīnojami ātrumi jums!!!
Māja kolosāla un tematiski viss ieturēts līdz pēdējam sīkumam, ne jau velti Tevi tur trīs eksperti uzrauga :D

Daiga teica...

Mēms var aplikt, cik skaista vāģu māja!
Man ļoti ļoti patīk rūtainā grīda un jumts, kuram spīd cauri sarkanais, tik ieturēts viss! Kolonna kā punkts uz i, tai tā kā būtu tur jābūt!
Vienreizēja komanda un vienreizējs rezultāts! Un kāds teicās, ka neieliksies termiņos, bet reku - skrien visiem priekšgalā :) Malači :) Prieks par Jums ;)

Sandra Spu teica...

Superīga māja!!! Man arī projektā jeb galvā jau top tamborēta māja, jo tamborēt tomēr māku labāk nekā šūt.

ceita teica...

Mīļš paldies par jaukajiem komentāriem! Jā, iekritām visi azartā ar mājas tapšanas procesu, tamborējās man ļoti viegli, jo sāku ar paraudziņu, lai precīzi saskaitītu visām detaļām nepieciešamo cilpiņu skaitu. Un kopā salikšanas process bija tāds pacilājošs, visi nemierīgi trinās- vai sanāks un kā sanāks? Trīcošām rokām nepacietīgi iemēģināja tikko satamborēto māju... bija ļoti aizkustinoši patiesībā, man ir liels gandarījums par šo izdevušos kopprojektu.
Mājas iekārtošanu atstāšu palīgu ziņā, piemēram, vakar tapa dažādi priekšmeti Filmoram (busiņam).

Madara teica...

kas par kolosālu māju. domāju ka šinī projektā nepiedalīšos jo māja jau mums ir, bet tagad skatos ka tik man savam puišelim ar nevaidzētu vienu auto servisu uzmontēt :D

Elīna teica...

oho! ļoti skaista Vāģu māja!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...