piektdiena, 2012. gada 20. aprīlis

Vāģu māja I- papildatskaite (kopprojekts)

Mani bija pieveicis gripas vīruss, tādēļ trīs dienas tik vien spēju, kā vārgi noraudzīties uz kamolu pusi, gandrīz nedēļa izsvītrota no manas apzinīgās dzīves, neciešu slimot.

17.04.2012.
Iedvesmojoties no Vāģu glāzēm, izšuvu uz maza 18 aidas gabaliņa burtiņus, pilsētu nosaukumi latviskoti, lai Mārtiņš varētu pats tos izlasīt (patreiz aktīvais burtošanas periods). Šuvu ar DMC diedziņiem, alfabētu izmantoju no mana nepabeigtā krustiņdarba.



19.04.2012.
Burtiņi izgriezti un aptamborēti, patreiz novietoti uz mājiņas grīdas detaļas, bet paredzēti kā sienas dekorējums, piešūšu pie sienas detaļas, bet tā vēl jāuztamborē.




20.04.2012.
Šodien jūtos nedaudz labāk, darboties prieks atgriežas, slimība atkāpjas, saveidoju logus un durvis, piešuvu sakrustiņotos uzrakstus, pat puķi uztamborēju. Mārtiņš bija šokā- kāpēc Makvīna mājai puķe un vēl tik liela?!! Šim teikumam sekoja izteiksmīgs kritiens, it kā ģībstot.... Mēs ar Martu steidzām paskaidrot, ka nepieciešams ir arī kāds romantiskais stūrītis, kurā Zibenim ar Salliju satikties, tā puķe ir par prieku Sallijai radīta. Un tad dzima ideja par puķu dobi pagalmā, Gunis to kops un laistīs. Aši tika atrasts pagalam salauzts traktors, tam norauti aizmugures riteņi, tiem noņemtas riepas un uz priekšu! Bērni čakli darbojās un saražoja kreppapīra puķes riepu dobēm. Es tikmēr uzfotografēju kādu jautru bildīti.

Citāda māja (tās nav visas gatavās detaļas, ir vairāk uztamborēts):



Riepa un puķītes, kamēr fotografēju, uztapa vēl arī puķītes otrai riepu dobei.


Kā redzams, arī vecmāmiņas kvadrātiņi der mūsu mājiņai, došos tālāk tamborēt vēl pēdējās mājas detaļas, manējie aktīvi pārlapo Vāģu žurnālu kaudzīti un ģenerē arvien jaunas idejas mājas iekārtojumam. Esmu mazliet atpalikusi no kopprojekta grafika, bet  mani čaklie palīgi jau rosās kādā no nākamajiem posmiem. Kopā ir spēks!

2 komentāri:

Daiga teica...

johaidīīīīī, kur feina vāģmāja!!!
žoklis nokāries...
zini, tas par neiekļaušanos grafikā, ir pilnīgi lieki teikts, šādu tempu visu satamborēt, pie tam tā - ar izdomu, oriģināli, tas jau mega darbs!
Viss tik vāģiski!!! ...es nevaru nomierināties :D
Un tie 'grammy' kausi - iespaidīgi!

ceita teica...

Paldies, Daiga!
Manējie ir azartiski aizrāvušies ar jauko kopprojektu, rītdien gatavošot virzuļu kausus, atrada Vāģu žurnālā piegrieztni. Vēl nepieciešams kāds zelta papīrs, diez kur lai to dabūn, būs jāpērk palīgiem končas, lai tiktu pie spīdīgā papīra... Bet Martas kausi lieliski iedvesmai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...