piektdiena, 2012. gada 6. aprīlis

Mārtiņa jaunā sega



Es mīlu brīvdienas! Šorīt piesēdos pie nepabeigtās segas un aizsēdējos līdz finālam. Pabeidzu, lēnā garā, jaukā brīvdienas noskaņā, pavisam segā šodien ielocīju vairāk nekā simts diegu galiņus. Mārtiņš laimīgs! Es arī, jo pabeigts vēl viens agrāk iesāktais darbiņš. Visgrūtāk bija pabeigt tamborēt pēdējās garās melnās kārtas, bet visam savs laiks, arī melnajam.

Segas aptuvenais diametrs 150 cm.

Šī rīta kadrs, turpinu tamborēt pēdējo kārtu ar mezgliņiem, patiešām pēdējo, jo tas melnais manu darbošanās prieku solās apslāpēt.



Bet vēl zirnekļtīkla skelets segai jāuztamborē, saliku melno dziju divās kārtās, lai tamborējums būtu reljefāks. Dzijas pavedieni ar vienu roku darbojas zem segas, bet otra roka ar tamboradatu virspusē, jātamborē pīnīte ļoti vaļīgi, lai nesavilktu gatavo tamborējumu krokās. Un tā visus divpadsmit starus, tātad katrai pīnītei veidojas divi pavedieni, uzsākot tamborēšanu, un divi pavedieni nobeigumā.

Kreisā puse vidusdaļai pēc pīnīšu uztamborēšanas, tik daudz pavedienu:



Un kreisā puse pēc dzijas pavedienu ielocīšanas, smuka kreisā puse:



Segas labās puses vidusdaļa, tīkls izveidojies izteiksmīgs, kaut gan pīnītes tamborēšana pa virsu jau gatavajam tamborējumam sagādāja diezgan lielas neērtības, sega izmēros pieklājīgi liela, rokas koordinēt abpus segai grūti, bet rezultāts ir pielikto pūļu vērts, biju pacietīga, un vēlme šodien pabeigt segu  manu pacietību tikai vairoja.



Segas maliņu aptamborēju ar mezgliņiem, lai tamborēšanu ar melno dziju paātrinātu, vienai kārtai satamborēju caurumiņus.



Tīklā kāds jau noķerts!





Segas aprakstu atradu googlē,

šeit

Es tamborēju savai segai dažas kārtas vairāk nekā aprakstā, nobeiguma maliņa arī pārveidota. Iespējams, ka gatavā sega lietošanas laikā vēl mazliet pastiepsies izmēros, tamborējums ir mīksts un diezgan vaļīgs. Segas īpašniekam augot, iespējams tamborējumu turpināt, bet mainoties varoņiem, to vienmēr varēs izjaukt. Atgādināšu, ka sarkanā dzija ir ārdīta, bet lietota gan nav.
Esmu lepna par galarezultātu, izdevies rokdarbs!

Jaukas brīvdienas!



10 comments:

dace teica...

Apsveicu! Milzīgs darbs kas padarīts!!

Unknown teica...

uh, kas par milzu darbu!!! apsveicu!!!

Inga teica...

APbrīnojama pacietība :) Un rezultāts ir tā darba vērts, domāju, ka puika ir priecīgs un lepns bez gala.

Alise teica...

o, jā, tavā blogā ir vērts bieži ieskatīties! Tur tik daudz visa kā skaista, koša un neparasta. Domāju, ka daudziem tas ir labs iedvesmu avots!
Sega ir ļoti ļoti feina!

Inese teica...

kolosāla sega un dikti spaidermenīga - labi, ka mans puika izauga no šī elka, nezinot, ka var tikt pie tādas segas :))) Lai cik skaista tā nebūtu, man būtu slinkums to tamborēt...

ceita teica...

Mīļš paldies par tik jaukiem komentāriem!
Mārtiņam tik ļoti patīk jauna sega, ka vakar nešķīrās no tās ne mirkli, staigāja pa dzīvokli, ietinies savā zirnekļtīklā, pat bija izurbinājis segas centra caurumu tik lielu, ka nācās ar adatu un dzijas pavedienu glābt situāciju.
Esmu gandarīta, ka izdevās Mārtiņam sagādāt milzu prieku.
Musturs patiesībā nav garlaicīgs tamborēšanai, jo jāseko līdzi pieaudzējuma un noraukuma vietām, tikai tās pēdējās garās kārtas prasa lielo pacietību.

Irēna teica...

Ļoti skaista!!

RitaGri teica...

Apsveicu ar lielo veikumu!
"Zaķis" tieši uz Lieldienām ir atnesis Mārtiņam tādu dāvanu.:)
Priecīgas Lieldienas!

Anda teica...

ļoti skaista sega :)

Zkss teica...

Vai, cik puiciski forša, smuka,ideāla sega! Laimīgais Mārtiņš!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...