ceturtdiena, 2011. gada 23. jūnijs

Mans pončo

Paldies par jūsu jaukajiem komentāriem Martas pončo. Joprojām man neizdodas neko iekomentēt, tamborēšana man tomēr labāk padodas.
Tikko iesāku tamborēt savu pončo, materiāls zeķu dzija košos skaistos toņos  Novita tico (75% vilna) 100g/400m, tamboradata Nr.3. Būs arī bārkstis, dziju nopirku ar drošu rezervi.

Tamborēt sāku no vidus. Pamatmustura shēma  atrodama pie mana gadalaiku spilvena.

Nākamajā bildītē apzīmējumi:
0   sākums
p   pieaudzēšanas vietas, starp zobiņiem pieaudzējuma vietās ir trīs gaisa cilpiņas, citur- viena gaisa cilpiņa
Uztamborēju 13 kārtas (aizmugurei 13+13 zobiņi, tad turpinu 13.kārtu ar pīnīti priekšpusei, ar aprēķinu, ka  priekšpusi vajag platāku(krūtis!), tādēļ pīnītē ietamborēšu nākamajā kārtā 18+18 zobiņus(es uztamborēju pīnītei 107 gaisa cilpiņas), tālāk jau jātamborēju tikai pa apli, turpinu 14.kārtu (aizmugurei 14+14 zobiņi, priekšpusei 18+18 zobiņi).

Un tālāk jau vienkārši tamborēšana tikai pa apli. Pieaudzējuma vietas ir divas. Martas pončo aizmugures daļas trīsstūris bija mazāks un attiecīgi gaisa cilpiņu skaits priekšpusei arī bija mazāks.
Vienkāršāk ir iesākt tamborēt ar pīnīti un tad tālāk tikai pa apli, veidojot divas vietās pieaudzējumu, bet tad veidojas trīsstūra izgriezums arī mugurdaļai, tādēļ izdomāju šo variantu ar aizpildīto mugurdaļas trīsstūri. Manai mugurai būs siltāk.
Turpināšu pa brīvajiem brītiņiem tamborēt, šis musturs tamborējas ļoooti ātri. Gaidiet galarezultātu!
Lai izdodas!

3 komentāri:

mimosa teica...

Pamēģini uzlikt komentāru iestatījumos uznirstošo logu, varbūt palīdzēs :)

Elina teica...
Šo komentāru ir noņēmis autors.
Elina teica...

Man ļoti patīk!
Pats musturs ir viegls bet tik un tā nesapratu, kā jāsāk :)
Būs kaut kas jāmēģina :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...