otrdiena, 2013. gada 25. jūnijs

Atvaļinājums ir sācies!



Mans atvaļinājums ir sācies! Baudu vasaru, prom no pilsētas un pienākumiem, laiks ir fantastisks, pildu zemeņu burciņas, našķojos ar meža zemenēm, mazliet rokdarbojos utt.

No krustiņmāsas Ances (www.krustduriens.lv) saņēmu brīnišķīgu dāvanu dzimšanas dienā, glaunu baltu priekšautu ar izšuvumu un vēl daudz dāvaniņas ar kūciņām, paldies Tev, Ance! Līgo dienas kūka, pozēju ar jauno priekšautu.



Veļas diena, ai,nē, dzijas mazgāšanas diena, mazgāju Pāces dziju dīķa ūdenī, skaloju vairākas reizes, kamēr ūdens tīrs, šampūns no lielveikala plaukta, sameklēju plauktā speciāli vilnai domāto. Fices žūst ilgi, ar vienu dienu nepietiek, rīta saulītē turpināju žāvēt. Nākamā būs kamolos tinamā diena.



Nenoturējos, mazliet iepirkos Brīvdabas muzeja tirgū un Zāļu tirdziņā Doma laukumā. Fantastiskas krāsas, dzija pēc mazgāšanas kļuvusi mīksta, patīkama un tik kārdinoša, ideju turpmākajiem rokdarbiem milzums, bet vēl nestrebju karstu, sākšu ar paraudziņiem, mēģināšu gan adīt, gan tamborēt.



Satamborēju segas motīvus. Patiesībā satamborēšana aizņēma vairāk laika nekā biju plānojusi, arī dzijas vajadzēja vairāk, attiecīgi malas apdarei palika mazāk. Nevēlējos izjaukt ieplānoto kvadrātiņu izvietojumu, tādēļ vajadzēja rūpīgi sekot uzzīmētajai cipariņu shēmai. Vēl atlicis ievilkt visus satamborēšanas procesa dziju galiņus, tad aptamborēt dekoratīvo malu (nezinu pašlaik vēl kādu) un segu notvaicēt. Devos pļavā fotografēt, vecais žogs izrādījās lielisks palīgs fotosesijā, mazliet augstāk piekalnītē atradu vel vienu meža zemeņu laukumiņu, ātri atradās bļoda un līdz ar to arī mazie kārumnieki, kuriem mazo odziņu lasīšana diezko nepatīk, nācās iet palīgā. 





Lai jauka šī vasaras nedēļa!

7 komentāri:

Iveta teica...

Kāda dzija,kādas krāsas un kādi tik jauki darbiņi no tā visa tiks darināti.
Jauku atvaļinājumu !

Anna teica...

Paldies, Tev, Ceita par Tavu neaprakstāmo krāsu prieku! Baudu katru Tavu ierakstu un foto...Kūku dāvana arī vienkārši satriecoša!
Izbaudi atvaļinājumu!

ramchix teica...

Mmmm, izskatās, ka Tev ir paradīze, nevis vienkārši atvaļinājums: viss tik košs, dzivespriecīgs un skaists! Lai izdodas uz šī labā viļņa noturēties!

Alise teica...

Urrā!!!
Atvaļinājums ir laba lieta!
Pasakaina un ar glanci dāvana!
Apsveicu tevi Dz.Dienā!

RitaGri teica...

Izbaudi atvaļinājumu!
Sega skaista un dzijas, ai, ai, nu tik būs!
Esmu jau atvaļinājuma pirmo nedēļu izbaudījusi.

deebriese teica...

You are amazing.

Jūlija teica...

Lai rokdarbiem ražīgs atvaļinājums! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...