pirmdiena, 2011. gada 18. jūlijs

Ventspils iespaidi

Svētdien mēs visi braucām no Rīgas uz Ventspili. Bez īpaša maršruta plānošanas, bez pilsētas kartes, jo bijām agrāk pirms vairākiem gadiem pilsētā jau viesojušies, toreiz gan bez bērniem. Galamērķī mums bija jābūt vēlā pēcpusdienā, tādēļ nolēmām visu dienu veltīt atpūtai un pilsētas apskatei. Izbraucām no Rīgas rīta pusē, bet ceļš ģimenei ar trīs maziem bērniem tomēr izrādījās ļoti tāls, bija nepieciešamība apstāties, izkustēties un atpūsties ik pēc neliela brīža, tādēļ Ventspilī nokļuvām tikai pēc četrām stundām. Secinām, ka vairs atlikušas pilsētas apskatei  apmēram stundas trīs. Es cerēju izbraukt arī ar mazbānīti, bet šoreiz brauciens jāatliek laika trūkuma dēļ.
Tātad, vecpilsēta, Ostas promenāde, Krišjānis Valdemārs, slavenās govis un bērnu pilsētiņa.




Stundas  skrēja nemanot, vēderi visiem tukši, bet, ak, vai, ar ēšanu šajā pilsētā ir pavisam švaki. Pēc izmisīgiem mēģinājumiem atrast kādu kafejnīcu, lūdzam palīdzību uz ielas retajam satiktajam vietējam, sekojot norādījumiem, beidzot izdodas centra daļā atrast tikai divas(!) kafejnīcas,  vienā  cenas ir neadekvātas piedāvājumam un attiecīgi tajā neviena apmeklētāja, bet otra ir pārpildīta, bez neviena brīva galdiņa, gaidīt uz ielas mēs nepavisam nevēlējāmies. Šoreiz iztikšu bez salīdzinājuma ar lielpilsētu. Sekojām tālāk vietējo norādēm pārtikas veikala virzienā. Galarezultātā nācās izlīdzēties ar lielveikalu tīkla (mini izmērā) karsto ēdienu stenda piedāvājumu. Visiem apetīte milzīga un ēdiens, šķiet, garšoja lieliski, tādas dīvainas mums pusdienu ēšanas atrakcijas uz soliņiem svētdienas pēcpusdienā ļoti tukšā un pavisam klusā pilsētas centrā.
Atpakaļceļš galvaspilsētas virzienā bija krietni raitāks, nogurušie bērni gulēja, ceļā bez apstājas pagāja divarpus stundas, ap vienpadsmitiem beidzot piestājām mājām tuvākajā makdonaldā, neveselīgi, bet pamatīgi paēdām, pusnaktī jau laimīgi bijām gultās.


Uz tikšanos, Ventspils! Pēc divām nedēļām!

8 komentāri:

Inga teica...

:)) Jauks ceļojums jums bijis! Tā ziedu pļava ļoti pa skaisto! :))Bērnu pilsētiņa šķiet visu bērnu sapnis:))
Ventspilī esot kopā ar bērniem mēs parasti ēdam Bugiņā, tas ir uz Lielās ielas, ja nemaldos. Mīnuss - brīvdienās garas rindas. Reizēm ēdam blakus piedzīvojumu parkam esošajā kafejnīcā, ja nemaldos tajā saimnieko Stenders. Tad ir tā salīdzinoši ātri. Bērniem tur parasti kārojas neveselīgos kartupeļus frī:D Bet reizēm arī soliņu variants ir gana jauks un es pat teiktu - romantisks:)))

Madara teica...

feina atpūta bijusi :)
žēl ka nepagadījāties man pa ceļam, būtu ierādījusi pāris ēstuves. mes sestdien ēdām ērmanītī. blakus ventas balss redakcijai. ātra apkalpošana, zemas cenas, bet ēdiens vienkāŗsi burvīgs, liaks ka paši būtu mājās gatavojuši ;)

Inese teica...

man izbraukumu reizēs arī makan kārojas pēc neveselīgā uztura :))) Tā jau tāda nelāga tradīcija iegājusies - par ēstūžiem taipusē atceros, ka vienā picērijā bija dikti gardas picas (adresi un nosaukumu gan neatceros, tik vizuāli nojaušu kur tā atrodas :D)

ceita teica...

Paldies par ieteikumiem!
Bugiņš kā reiz vakar bija pārpilns ar ēstgribētājiem. Par ērmanīti iegaumēju, paskatīšos kartē, kur tā vieta ir. Vēl man šodien paziņas rekomendēja Brīzi(?).
Vakar vedām Martu uz deju nometni, pēc divām nedēļām brauksim uz Ventspili atkal, informācija ļoti noderēs.
Brauciens bija lielisks!
Sen nav braukts uz Latgales pusi, iedomājos neviļus...

RitaGri teica...

Citu bildēs un stāstījumos būšu Ventspili gana labi iepazinusi, tikai pašai reiz jāaizbrauc.
Kura Latgales puse interesē, no Jēkabpils Līvānu vai Rēzeknes virzienā nogriezties?

Inga teica...

:)) Latgales puse ļoti skaista! saki, ko kārojas redzēt, mēs pa visām palīdzēsim:))

Karīna teica...

Vēl ļoti garšīgi Ventspilī var paēst kafejnīcā " Pūpēdis", tas turpat pie tirgus, pretī bibliotēkai. Apmēram kādi 4 Ls uz katrai personai, bet paēduši kārtīgi. Vēl kārtīgi var paēst Dianas bistro. Pie Ventspils Augstskolas slimnīcas, netālu no Bērnu pilsētiņas. Bērniem vēl var būt interesanti Džungļu takā (Enkura parkā) un netālu no turienes ir pludmale, kas ļoti labi iekārtota, kā arī akvaparks. Enkuru parka ir ara trenažieri, super lieta. Tev pašai būtu jauki apmeklēt amata māju, kas netālu no tirgus laukuma un ostmalas promenādes.
Tavas bildes ir skaistas. Pat Krišjānis, žēl ka viņš tāds aplaupīts, kādreiz viņam bija skaistas brilles un pulksteņu ķēde.
Ļoti skaists bijis Jūsu ceļojums uz Ventspili.

ceita teica...

Izpētīju tagad arī Ventspils mājas lapu, būšu zinošāka. Paldies par jūsu ieteikumiem.
Nākamais brauciens solās būt vēl jaukāks, jo paredzēts arī deju nometnes dalībnieku koncerts!

Par Latgali es tikai neviļus iedomājos, neesam vēl neko konkrēti domājuši, jāpārlaiž mūsu augusta krustiņtusiņš, tad jau redzēs. Paldies par piedāvājumu palīdzēt, ņemšu to vērā un izmantošu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...