ceturtdiena, 2010. gada 4. novembris

Saldā sega

Košas karameles, sārtais zefīrs, augļu želeja... Tādas man patreiz asociācijas, adot šo krāsaino segu.
Vilnīšu raksts atrodams arī  www.musturs.lv adīšanas ABC pie pieaudzēto un saadīto valdziņu rakstiem (11. un 19.), bet mans iemīļotais ir mazliet savādāks, motīvs(raports) sastāv no 18 valdziņiem, tehniskā raksta shēmā trīsstūrīši ar divnieku apzīmē divus kreiliski saadītus valdziņus, plusiņš- malas valdziņš, aplīši- apmetums.

Segai uzmetu 272 valdziņus, adu sekojošā secībā- 1 malas valdziņš; 15 reizes atkārtoju motīvu(raportu) no 18 valdziņiem; 1 malas valdziņš. Šoreiz izmantoju 4.nr. adatas ar 120 cm auklu, bet citas platākas segas esmu pat adījusi ar trīs adatām( uz divām atrodas adījums, ar trešo ada) ar auklu.
Adīt šo segu sāku 27.oktobrī, paralēli arī krustiņoju savu lieldarbu ar saulespuķēm un darinu dāvanas Ziemassvētkiem. Patreiz adījums sasniedzis  23 cm garumu, platums  155  cm. Esmu sākusi ar bordo un rozā toņiem, tagad pamazām pāriešu uz oranži sarkanajiem.

Lai krāsu izvietojums vienai aiz otras būtu plūstošāks, izmantoju pamīšus melanžētas dzijas ficīti, kurā izmantoto krāsu toņi  iespējami tuvāki pārējām vienkrāsainajām dzijām, melanžus ieadot attiecīgi turp un atpakaļ starp pārējām dzijām. Izvēloties šo melanžu, jāņem vērā dzijas krāsojuma solis, efektīgākas ir tās, kuras adot veido platākas strīpas, respektīvi  ar iespējami garāku soli, cik kārtas adīt, nenogriežot pavedienu, ir atkarīgs no adāmās segas platuma. Šoreiz tiešām izmantoju tikai dziju pārpalikumus no citiem adījumiem, varbūt kādu ficīti vēl nopirkšu, bet iespējams, ka pietiks ar maniem krājumiem. Jāpatukšo majās esošās dziju kastes.

Dzijas ar bārkstiņām vai citiem efektiem ieadu tā, lai viena kārta būtu ar kreiliski saadītajiem valdziņiem, tad efekts labāk izceļas segas labajā pusē. Dažas ficītēs pavediens ir tievāks par man nepieciešamo, tad samiksēju kopā divus. Sega būs ļoti mīksta, patīkama taustei, kaut sintētika, bet no pieredzes zinu, ka labi un ilgi kalpos.

Segas malās nogrieztos pavedienus paredzu garākus kā parasti un adīšanas gaitā ieadu, tādējādi izvairoties no vēlākas pavedienu ielocīšanas ar adatu.
Labā un kreisā puse:
Eju adīt tālāk!

1 komentārs:

Inese teica...

paldies par motīviņu, kā reizi taisījos to meklēt pa musturu vai pa grāmatām :)
Ļoti skaista sega, dievīgas krāsas!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...