piektdiena, 2010. gada 12. novembris

Dzīvesprieks, krāsu prieks un rokdarbu prieks

Turpinu čakli adīt. Segas garums patreiz  88  cm. Atgādināšu, ka platums ir 155cm, 272 valdziņi.
Ja saldā sega, tad, protams, arī  ievārījums...


Es našķojos ar ievārījumiem, ķiršu, upeņu, jāņogu želeja, zemenes un avenes svaigas, sablenderētas ar cukuru, plūmju ievārījums, tie mūsmājās iecienītākie. Šovasar pat nopirkām vēl vienu ledusskapi, speciāli ievārījumu un gurķu burkām.
Ķirši...  Manās atmiņās vienmēr vieta tantes plašajam pagalmam ar milzīgajiem ķiršu kokiem, kuriem paši saldākie ķirši augšā galotnē, mums, mazajiem bērniem,  tik neaizsniedzami. Un ķiršu pilnie spaiņi, kuri mājās pārtop kompotā. Bet maniem bērniem ķiršu kompots negaršo, tādēļ gatavoju ievārījumu ar moderno ievārījuma cukuru, tieši tā, kā rakstīts uz paciņas, sanāk ķiršu želeja, no ledusskapja pazūd pirmā, ļoti garšīga.

Turpinu adīt saldo segu un priecāties par košajām krāsām, it sevišķi jau tagad, kad ārā tumšs, slapjš un jau tik pelēks. 


Bet tagad jāturpina darināt dāvanas Ziemassvētkiem, patreiz tās ir noslēpums,  lai būtu saņēmējiem prieks un pārsteigums.


Vasarā reiz ēdu zemenes un mellenes ar pienu, un šis ogu krāsu salikums manā šķīvī atsauca atmiņā reiz izprintētu no neta shēmu ogu spilvenam, nākamvasarai noteikti tādu sev sakrustiņošu, būs pieskaņots spilvens saldajai segai. Šis būs atkal viens no paralēli šujamajiem darbiem manām lielajām saulespuķēm.





Arī pakrustiņoju mazliet savas saulespuķes, tās arī tik košas un krāsainas. Nespēju sevi iedomāties tagad ķerties pie kaut  kā tumša- pelēka vai melna, tādēļ apbrīnoju tās čaklās rokdarbnieces, kuras to spēj. Gaidīšu pavasari un vasaras garos, gaišos vakarus, lai sāktu savu jauno lielo krustiņdarbu, ILCS saulespuķes uz melnā auduma, jūs jau zināt, kuras, bet ja ne, tad šeit var apskatīt:
http://show.7ya.ru/private.aspx?Rubrid=228714


Redzēju šo skaisto darbu jau izšūtu vienā Krievijas rokdarbu  forumā,  man tik ļoti patika, aizdegos, ļoti vēlos šo dizainu savā saulespuķu kolekcijā, jau augustā sagādāju nepieciešamo- audumu un visus diedziņus.  

2 komentāri:

RitaGri teica...

Sega tiešām ir uzmundrinoši salda.Lai tev veicas!

ceita teica...

Paldies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...