ceturtdiena, 2010. gada 21. oktobris

Ziemassvētku noskaņu meklējot

Šodien pārcilāju savu pašgatavoto Ziemassvētku eglītes rotājumu kolekciju.  Tā lēnām tapusi vairāku gadu laikā,  apmēram mēnesi pirms gaidāmajiem mums tik mīļajiem svētkiem, darinot kādu jaunu rotājumu eglītei. Ideja radās,  šķirstot vecos vācu žurnālus Anna, pirmos darinot tamborētos rotājumus no krājumos esošajiem diegiem. Kādā mazā veikaliņā sapirku dažādas lentītes, atlasīju pieskaņotas krāsas izmantotajiem diegiem, dažiem  rotajumiem apjomam pildījumā sintepons. Gadu vēlāk tapa pirmie rotājumi, kuri izšūti krustdūrienā uz speciālas plastikas, aizmugurē pielīmējot filca audumu, krāsas atkal tika pieskaņotas jau esošajiem rotājumiem.



Un te mūsu skaistā eglīte:


Top izšūtie rotājumi: sākumā izšuju uz A4 lieluma plastikas loksnes, tad izgriežu un noformēju, pielīmējot aizmugurītes un piesienot lentītes, dažiem vēlāk uzšuvu arī pērlītes.






Un atkal jauns gads, atkal kāds jauns eglītes rotājums top, kolekcija lēnām papildinās:






Gaidu iedvesmu, tad noteikti arī šogad papildināšu savu kolekciju ar jauniem rotājumiem, jāsāk tie gatavot laicīgi, kaut arī izmēros mazi, bet laikietilpīgs to izgatavošanas process.  Mūsmājās arī šogad būs tik pat skaisti izrotāta eglīte!


Nav komentāru:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...