trešdiena, 2010. gada 27. oktobris

Mani krāsainie adījumi


Mums, rokdarbniecēm, mājās ir dziju krājumi, man parasti no katra adījuma kaut kas pāri paliek, tāpat arī dziju veikalam grūti garām paiet, es arī mēdzu iepirkt kaut ko saviem krājumiem, un ja vēl  laba cena.... 
Man ir viens ļoti iemīļots musturs- vilnīšu raksts, ļoti patīk to adīt, tajā rakstā top gan segas, gan šalles, gan spilveni, jaka, veste.   

2009.gadā  uztapis spilgts un krāsains pārklājs(pleds) manā iemīļotajā musturā, izmērs aptuveni 90*180 cm, adatas nr. 3,5 , dzijas dažādas no krājumiem, šoreiz neizmantoju bārkšainās un pūkainās, dziju sastāvs dažāds, gan vilna, gan sintētika, arī kokvilna :




Un vēl viena sega, tapusi arī 2009.gada vasarā,  tajā pat iemīļotajā musturā, rudenīgās krāsās, pamatdzija no YSK veikala, raibā, pirkta par mazām naudiņām, akrils,  klāt piemeklēta arī izpārdošanas dzija citā veikalā, kopējās dzijas izmaksas visai segai apmēram 14 Ls, bet galarezultātā segas izmērs 160*200 cm, adīta ar 4. izmēra adatām:



Komplekts manam mazākajam dēliņam, adīts 2009.gadā, paldies mustura mājaslapai http://www.musturs.lv/  par izveidoto mustura modeļu sadaļu, jo idejas un musturi kostīmam ņemti no turienes, bet sedziņa manā iemīļotajā vilnīšu rakstā, dzija šoreiz speciālā bēbīšu, sedziņai miksēta ar vilnu:


Fragmenti ar dziju un krāsu salikumiem tuvāk no maniem adījumiem tik ļoti iemīļotajā musturā:

no plecu šallēm





 no spilveniem






 no jakas

no šallēm





Un taps nākamais darbs, šodien uzmetu 272 valdziņus uz nr.4 adatām, piepildīju grozu ar dažiem kamoliem no krājumiem, vēl kādu pieskaņotas krāsas dziju nopirkšu, būs vēl viena sega maniem mīļajiem


vilnīši no segas:


saldā sega:




no plecu šalles:



sarkanais spilvens:


rozā spilvens:


adīts rozā pavasaris:



Un vēl, vasaras džemperītis:




Papildinājums vilnīšiem:



Brūklenājs:





Veste:



vestes apakšmala:



Top šalle:




Un pagājušā gada vilnīšu kopbilde:



 

Šo bloga rakstu cenšos regulāri papildināt ar jaunajiem vilnīšu adījumiem, ceru, ka būs vēl, man tik ļoti patīk adīt vilnīšus.


P.S. Vilnīšu tehniskais raksts atrodams pie saldās segas.

Mīlu vilnīšus!




1 komentārs:

Inese teica...

kolosāli vilnīši :) - nu arī es tajos iemīlējos!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...