pirmdiena, 2018. gada 26. marts

Strīpains


Bīstams strīpainais vīruss! Pārskatu fotogrāfijas un zemapziņā sajūtu, ka gribu vēl ko strīpainu uzadīt... tas ir tik aizraujoši - koši strīpoties! Kastē izmazgātu Pāces vilnas kamolu vēl pietiekoši, varbūt nākamo maxi garu strīpainu džempīti uzadīt?


Šeit iedvesmai iekš instagram dažādas krāsu kombinācijas:



Šoreiz šallei speciāli mazāk valdziņus izvēlējos - 90 valdziņi, adatas Nr. 3.5 (salīdzinājumam pirmajai dzeltenstrīpainajai 120 valdziņi un adatas Nr.4).


Džempītim, šķiet, bija 110 valdziņi stāvam, piedurknēm 75 valdziņi. Stāva daļas vienkārši taisnstūri, 3/4 garuma piedurknes sāku adīt no augšas, sākumā kā taisnstūri rievotajā adījumā uz divām adatām Nr.3.5, tad adījumu pārlocīju uz pusēm, pirms tam vienmērīgi noraucu dažus valdziņus un pārgāju uz zeķu adatām Nr. 3.0 (16 valdziņi uz vienas adatas, 2 labiski, 2 kreiliski), tālāk adīju tikai pa apli, beigās paņēmu vēl tievākas zeķu adatas - Nr. 2.25. 

Visas uzadītās daļas satamborēju no ārpuses. Kakla daļa pa vienkāršo -  atstāju bez apdares. 


Pirms adīšanas dzija ar rokām rūpīgi izmazgāta, izskalota... kā arī visi krikumi izlasīti. Tas arī ir vissarežģītākais etaps šajā strīpainajā procesā. Gatavo adījumu  vēl nemazgāju, vien notvaicēju ar gludekli un atstāju izklātu uz vairākām stundām, lai izžūst. Adījums ir mīksts un ļoti, ļoti silts. 100% vilna. Pāces vilna 6/1 jeb Dundaga wool. Rekomendēju! 

4 komentāri:

Unknown teica...

Wunderschön !!!

RitaGri teica...

Ko tur saka par tām strīpām - baltās nomaina melnās un otrādāk. Bet tev - tikai krāsainās!
Man arī top kaut kas krāsains, beidzot :)

ceita teica...

Paldies! 💖 Krāsām ir spēks! Visās nozīmēs, protams.

Kristīne Spriedēja Krūmiņa teica...

Brīnišķīgs!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...