otrdiena, 2018. gada 3. aprīlis

Vēro dabā... ķērpjus

Ideāla sakritība - kāda stunda jāgaida neparedzētā vizītē pie ārsta slimnīcā, bet somā līdzi gandrīz gatavais brīvdienu adīklis, rīta saule pēc lietainajām brīvdienām šķiet divtik spoža... gaidīšanas vietas izvēle skaidra - ārā no telpām, saulītē, mežā! 



Jau iegādājoties šīs dzijas Sandnes Garn (Norway) Silk Mohair (sastāvs 60% mohair, 15% wool, 25% silk) izvēlētās krāsu ficītes iztēlē uzbūru koku, kas apaudzis ar dzeltenajiem ķērpjiem. Papētīju ražotāja mājaslapā - krāsu palete Silk Mohair diezgan plaša, kaut gan man patrāpījies nopirkt tās košākās krāsu ficītes.

Dzijas metrāža - 50g/280m. Uz etiķetes norādīts, ka vēlamais adāmadatu izmērs šai dzijai ir 5 1/2, man mājās bija Nr.5, bet es adu diezgan vaļīgi. Musturs tas pats vienkāršais - tikai labiski, uzmetu 3 valdziņus, pieaudzējuma ritms ierastais - katras kārtas pirmo valdziņu un katras kārtas pēdējo valdziņu dubultoju. Un no atšķirīga dzijas sastāva galarezultāta forma katrreiz sanāk savādāka, visizstieptākais variants bija manam sarkanajam, kas nēsājot vēl krietni pastiepās. Uzmanību: ļoti, ļoti vaļīgi ir jānorauc pēdējā garā kārta! 

Pavediens šai dzijai ir nedaudz rupjāks par ierasto, pie mums veikalos nopērkamo, kidmohēru ar zīdu. Mans pavasara šallakats būs ļoti gaisīgs  un svērs tikai 100g. Plānoju izadīt abas nopirktās ficītes. Fināla foto noteikti sekos.





 Agrā pavasara krāsas! Ideāla saskaņa - dzeltens, zaļš, pelēks un zils.



Uzdūros tīmeklī interesantam un apjomīgam Dienas rakstam par ķērpjiem:


Raksta spilgtākais citāts:

"Ja Tu būtu ķērpis, Tev būtu divas identitātes vienā - sēnes un aļģes. Tu varētu pārtikt no svaiga gaisa un mīlestības, ja vēl drusku ūdens un saules gaisma. Tavu ķermeni sauktu skaistā vārdā - laponis. Tu spētu vairoties trijos veidos. Tu būtu īsts pionieris, vienmēr gatavs doties uz vietām, kur pirms tevis nav apmeties neviens augs vai dzīvnieks."

Cik romantiski, vai ne? Pavasaris ir tepat!

Nav komentāru:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...