pirmdiena, 2016. gada 5. decembris

Dzija un žurnāls

Mans burvīgais pirkums... tik krāsās skaistu dziju vienkārši nav iespējams nenopirkt... dzijas sastāvs gan varētu būt labāks, bet tad jau arī cena būtu augstāka, toties šoreiz nesanāca pa dārgo, domāju, ka nopirktie 700g pietiks vienai košai jakai. Speciāli izvēlējos dažādu krāsu salikumu fices... tā, lai raibāk un vēl košāk. Vēlāk arī atradu dzijas ražotāja mājaslapu:

falkgarn - leonore



Pavisam nejauši vienā no garajām pastaigām, tajā dienā, kad ik pa laikam lija vai sniga slapjš sniegs, izdevās ieraudzīt kādu ļoti jauku un diezgan palielu audumu, dzijas, diegu... utt... manai sirdij tuvu hobijveikalu, prieks milzīgs... dažas telefonbildītes ieskatam, uzkavējos veikalā gana ilgi, izpētīju dziju plauktus, audumu pārbagātība, bija arī izšūšanas lietas, DMC diegi, ļoti daudz lentīšu, pogu... arī šujmašīnas, paliels haoss gan visā veikalā, gan kastes pa grīdu, gan plaukti ļoti tuvu viens otram, pircēju arī diezgan daudz, pie kases pat rinda! Ekskluzīvā gala dzijas gan nemanīju, bet ļoti daudz kokvilnas lielās ficēs un ļoti dažādās krāsās, vasarā varētu būt aktuāli. Cenas - mazliet dārgāk kā pie mums... Es tur jutos tik pasakaini labi!









 
Pēdējā bildītē pirms došanās pie kases, es neizskatos vairs tik ļoti laimīga, kā ienākot veikalā, jo biju jau nogurusi no visa bagātīgā veikala piedāvājuma (tas viss bija par daudz vienas dienas apmeklējumam), kaut gan šo dziju izvēlējos uzreiz, jau tikko ieraugot. Mazliet misēklis un liels pārsteigums sanāca maksājot, jo man kronas makā tik pat kā beigušās, vien euro un bankas karte... un izrādās, ka šajā veikalā (liels veikals tomēr) ar karti norēķināties nav iespējams... Paldies laipnajam pārdevējam (vīrietis ļoti cienījamā vecumā), kaut kā abi angliski sarunājām, ka varēšu samaksāt euro, bet atlikumu gan man izdos kronās...  


Handarbete Julmagasin 2016

Par žurnāliem - vai nu man šoreiz nepalaimējās būt īstajās vietās, bet man ceļā trāpījās vien žurnāli zviedru valodā, tos, kas nebija iepakoti, lielākoties gan ne rokdarbu žurnālus, izšķirstīju lielveikalā vai preses veikaliņos, bet beigās tomēr nopirku vienu rokdarbu žurnālu (Ziemassvētku izdevums, zviedru valodā), kas bija iepakots un tādēļ neapskatāms. Ziņkāre, pirmkārt, kas iekšā, jo no žurnāla vāka noprotams, ka tajā būs no dažādu rokdarbu veidiem pa druskai, no iepakojuma sāna manīju arī piegrieztņu lapas, otrkārt, vēlējos kaut kā noķert Ziemassvētku gaidīšanas sajūtu, šogad man tā netveras joprojām, pat tagad arī mājās esot, treškārt, man patīk žurnāli ar skaistām bildēm un jaunām idejām, ceturtkārt, Zviedrijā žurnāli ir dārgi, apmēram 9 euro mūsu naudiņās, tādēļ vairāk kā vienam gabalam nevēlējos tērēt... nudien, šis ir klasiski skaists Ziemassvētku žurnāls, šķirstu, priecājos un iedvesmojos kādas idejas realizācijai... un tieši tagad ir īstais laiks... (mana Marta jau ir izvilkusi diegu kasti un brīvdienās krustiņoja Ziemassvētku rotājumus, un tas jau nekas, ka mājturības stundai, bet es kaut kā joprojām cīnos ar vīrusiem un esmu iestrēgusi iedvesmas meklējumos...)















Lai jauka un iedvesmas pilna šī darba nedēļa!

6 komentāri:

RitaGri teica...

Jā, Tava iegādātā Leonore man patīk. Varbūt es arī šādā veikalā sev beidzot jakai atrastu kādu, šī man arī patīk. Patīk tas, ka krāsas nemainās tā teikt vienkrāsaini, bet tas viens diedziņš ir raibs. Tā es saskatu. Skatīsim, kas taps Tev.
Vai adītajām sirsniņām ir arī kāda shēma vai aprakstiņš? Ir doma par sirsniņu tamborēšanu vai pūcīšu adīšanu, bet šīs sirsniņas arī uzrunāja. Līdz rītam vajadzētu izlemt un tad pēdējais brīdis būtu sākt. Jo vajag vairāk par 10...

ceita teica...

Man arī šīs sirsniņas simpatizē. Paskatījos žurnālā, shēma tikai ornamentam, bet apraksts zviedru valodā, varu aizsūtīt foto (kāds Tev e pasts?), varbūt var ko saprast ar googles palīdzību.

RitaGri teica...

Ja vari, lūdzu uz rgritagri@gmail.com

Unknown teica...

Jauno košo jaku adīsi vai tamborēsi?

ceita teica...

Nosūtīju 😊

ceita teica...

Laikam jau adīšu, tāda doma bija pērkot. Bet Tu tik interesanti pajautāji... un uzreiz atcerējos vienu iepatikušos tamborētu jaku...😊

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...