svētdiena, 2016. gada 13. marts

Aizkari. Sedziņas. Sākums.

Pavasari gaidot, kaifoju tamborēto sedziņu procesos, mmm... super, super.... jauka šāda tamborēšana, pašlaik nemaz nedomāju par galarezultātu (par iecerēto aizkaru no daudz un kopā savienotām tamborētām sedziņām), pie krāsām arī īpaši pašlaik nepiedomāju, ņemu vien no kastes to krāsu, ko sirds tajā dienā kāro. Kad būs ļoti daudz sedziņu satamborēts, tad varēs sākt krāsas kombinēt pa grupām. Sākumā mazliet mulsināja pavediena rupjums, jo tradicionāli sedziņas jau top no smalkiem kokvilnas tambordiegiem, bet šīs tamborēju no Alize Diva 100% Microfiber Acrylic (silk effect) ar tamboradatu Nr. 2,25. Kokvilna, protams, labāk tur formu, bet man mājās iekrājušās šīs dzijas ficītes, lētākas par kokvilnu un košās krāsu kombinācijās, ar patīkami garu krāsas soli, tagad nopirku vien dzeltenās. Šoreiz gan tikai telefonbildītes, noskaņai un iedvesmai, sedziņas arī vēl nav ieguvušas ideālo izskatu, proti, gludināšanas procesu atstāšu vēlākam laikam. 




Iespējams, ka šie būs lielākie sedziņu motīvi (23 līdz 25 cm diametrā), kas tiks aplipināti galarezultātā ar mazākiem motīviem, man šķiet, ka piekārts tamborējuma smagums lielākus motīvus krietni izstieps un tad nebūs vairs smuki, bet mazākie motīvi pamīšus labāk ļaus saglabāt motīvu apaļo formu.
Burvīgi sedziņu žurnāli, to (foto pa kreisi) nopirku pavisam nesen, tajā sedziņu apkopojums no agrāk jau izdotiem miljons citiem žurnāliem, bet man ļoti noderīgs, jo tamborēto sedziņu žurnāli man mājās tikai tie senie, labie... bet otrs žurnāls ir tas, kurā mani savaldzināja skaistā, bet tik sarežģīti tamborējamā, saulespuķe.


Meklējot idejas tamborētajām sedziņām gada nogalē, atklāju fantastiskas un ļoti radošas mākslinieces blogu omAkoppa , iedvesmojos no tamborētajām mandalām, lūk manējā, pavasara pievilināšanai... 


Patiesībā jau tik rotaļīgi viegli, kā sākumā varētu šķist, šīs mandalas tamborēšana man nevedās, nācās krietni bieži paārdīt, lai iegūtu ideāli apaļo formu. Un šī noteikti nebūs vienīgā, tamborēšu vēl. Izskatās, ka šopavasar kārtīgi paspēlēšos ar krāsām un sedziņām... Turpinājums sekos....

Lai jauka nākamā nedēļa!

3 komentāri:

O meu pensamento viaja teica...

São motivos muito bonitos. Bom domingo.
Beijo

Agnese St. teica...

Izskatās, ka gala iznākums būs košs, krāsains, dzīvespriecīgs un kaut kas ļoti, ļoti interesants!!! Tava krāsu terapija un saspēle ar dažādo toņu dziju kamoliņiem labi iederas drēgnā un pelēcīgā ikdienā, gaidot pavasara pietuvošanos.

Anna teica...

Superbes !!!!
Bonne semaine !
Anna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...