svētdiena, 2016. gada 28. februāris

Krāsotprieks

Beidzot sagaidīta saulaina brīvdiena, lai košā fotosesijā atrādītu pirms dažām nedēļām satamborēt pabeigto Pāces vilnas segu. Ļoti izdevusies sega, ar mīlestību izmazgātā (daudz ūdeņos, ar vilnas šampūnu, vasaras saulītē žāvētā, mīkstos kamolos satītā) vilna ir lieliska, speciāli šie motīvi tamborēti diezgan vaļīgi (vienkārtīgais pavediens ar tamboradatu Nr. 4), lai tamborējums izdodas mīksts, un pati sega arī ir ļoti silta, esmu apmierināta ar galarezultātu. Cik sver, nezinu, (motīvu skaits 70, izmērs lielajai gultai), satamborēju visus agrāk izmazgātos kamolus, pavisam nelieli galiņi palika, bet kastē vēl dažas nemazgātas Pāces šķeteres, vairs gan ne tik košas, atkal gaida vasaras vannošanos... Mežā šodien nedaudz sniega bija vēl palicis, kā reiz segas fonam. Krāsas tik fantastiskas!!! Šai segai nobeiguma malu tā arī neuztamborēju, bet ir labi tāpat, jo koša, raiba un izmazgātas dzijas mājās vairs tik pat kā nav.
 
 









Un ne mazāk košs mans pašreizējais adāmprocess, tas gan no Noro kamolīšiem, bet man šķiet, ka vienkārtīgais Pāces pavediens šim modelim arī izskatītos labi. Azartisks process, taisni vai žēl, ka brīvā laika nav pārāk daudz, gribētos tikt ātrāk pie rezultāta, it sevišķi tagad, kad uzadītais gabals jau sāk izskatīties pēc kaut kā mugurā velkama, reglāna piedurknes, šķiet, ka tās būs tikai no zilo toņu dzijas, jo sarkanā drīz beigsies, uz pakaramā stāva daļa, speciāli saspraudu tā, lai bildē redzams, kā no slīpajām joslām veidojas kopējais adījums. Vēl jau dažas slejas jāada, esmu pārdomās, vai pēdējo sleju ieadīt no abām pusēm, kas varētu būt diezgan piņķerīgi, vai tomēr vienu vīli sašūt... padomāšu un tad pamēģināšu.
 
 
Kura būs priekšpuse, kura mugurpuse, pagaidām ar vēl nav saprotams, oriģinala piegrieztnē abas puses vienādas. Lejas daļā pirmie divi rombiņi no 33 valdziņiem, nākamie divi uz augšu par 4 valdziņiem mazāki, pašiem mazākajiem labiskajiem rombiņiem 21 valdziņš. Saadītajiem vidus valdziņiem speciāli pīnīti pa virsu netaisīju, man patīk šādi labāk, arī savienojumu virsotnēs ir ok (vieglāk pieadīt pie lielākā rombiņa to nākamo, kas par dažiem valdziņiem mazāks).
 


 
Lai krāsaina nākamā marta mēneša nedēļa! (ai, kā es nevaru šogad pavasari sagaidīt...) Bet lazdas patiešām zied, šodien pati redzēju!

8 komentāri:

Sixspārne teica...

Ļoti skaista sega! Skaistas un saulainas krāsas! Lai labi un ilgi silda! :)

santa teica...

Sega pasakaina. :)

Unknown teica...

Beautiful colours !!! I love it!

RitaGri teica...

Sveicināta, Tavus košos veikumus skatot. Sestdien ejot cauri(vai pareizāk pāri) Tavai iemīļotajai vietai Rīgā - Bastejkalnam, iedomājos, varbūt Tu rīko fotosesiju saviem darbiem. Bet tu izvēlējies kādu sniegotāku vietu, ne Rīgas centru.
Skaista sega! Un tiešām gribas ātrāk redzēt, kā savienosies rombiņi jakā.
Rita,
ieejot pavasara mēnesī, bet ziemīgās noskaņās(bet sestdien Rīgā bija īsti pavasarīgs laiks).

ceita teica...

Paldies! Kā vienmēr jūsu komentāri silda manu sirdi! Bet ar segu sildos pašlaik, šodien saulīte ar zobiem, bet vakarpusē pavisam vēsīgi. Sveiciens pavasara mēneša pirmajā dienā!

Daina teica...

Skaisti, kā vienmēr :)
man Tavus tempus nesasniegt ....:)

Jennifer Hays teica...

The crochet is gorgeous! Wow, I love everything about it. I especially love how you arranged the squares by color in a gradient pattern. What a beautiful creation.

Alise teica...

Pasakaini darbi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...