sestdiena, 2015. gada 28. novembris

Divdesmit astotais novembris

Ļoti iedvesmojoša noskaņa vakardienas vakarā mūsu Purvciemā, pilnmēness ainavu pārvērš jo izteiksmīgāku, idillei pietrūkst vien lēni krītošu sniega pārslu... bildīte ar telefonu... noskaņas bildīte ceļā uz tuvējo veikalu.


Pamazām mani pārņem panika, līdz Ziemassvētkiem vairs nepilns mēnesis, vispirms steidzami nepieciešams Adventes vainags... ak, vēl dāvanas.... it kā es miegā būtu pavadījusi visu pēdējo mēnesi un tagad pēkšņi pamodusies, ārprāts.... mieru, tikai mieru, nekāda stresa... vispirms jārada noskaņa, tad darāmo darbu saraksts un viss būs ok!

Atkal iedvesmojos no sava bloga vecākajiem ierakstiem, piemēram, šīs zvaigznites, kas tapa pirms pieciem gadiem, atsaucu atmiņā vienkāršo tamborēšanas procesu, pie raksta atrodama arī shēmiņa, nepieciešami vien kamolīši no dārgumu kastes, vairākas tamboradatas (Nr.1,75; 2,25, 2,5) un darbotiesprieks. Vienas brīvdienas gaitā izdodas uztamborēt 14 zvaigznītes, tātad, kopā savienotas tās veidos 7 rotājumus, kuros būs katrā paslēpies kāds saldumiņš.





Paspēlēties ar košajām zvaigznītēm milzīgs prieks, re, man pat Adventes vainags sanāca, tāds pa vienkāršo un uz fotografēšanas mirkli:


Tālāk seko galiņu ielocīšana un zvaigznīšu kopā satamborēšana, tas nemaz šodien neiet tik ātri... protams, Adventes vainags mūsmājās gan būs cits. Šodienas svētkos dāvanā no bērniem saņemu apsveikumus un pašgatavotu eglīti ar končām, tieši tāpēc man šorīt bija ierobežota pārvietošanās brīvība dzīvoklī...  jo slepenībā tapa šis jaukais un vienkāršais rotājums - miniatūra eglīte.
 
Un tad es atvēru otru savu dārgumu lādi....








Eglīti rotāt vēl mazliet par ātru, bet izrotāt lodžijas sienu pēcpusdienas saulītē ir pat ļoti ok! Cerētā iedvesmas deva gūta, dienas gaitā vēl pārskatu blogjaunumus, īpaši izpētot un saglabājot norādes uz tajos atrodamajiem Ziemassvētku rotājumu aprakstiem, milzīgs paldies čaklajām rokdarbniecēm par dalīšanās prieku! Vakarpusē noteikti ieadīšu dažas rindiņas zeķē, kas uz adatām, ļoti iedvesmojoša zeķe top...  par to nākamreiz. Joprojām sapņoju par kādu tamborētu Ziemassvētku virteni telpas rotājumam, ak, lampiņas no skapja jāizņem, ir laiks gaismai! Un kad būs iedegta galvenā egle Doma laukumā, tad jau laiks Ziemassvētku tirdziņu burvībai.

Lai gaišs Ziemassvētku gaidīšanas laiks!

4 komentāri:

RitaGri teica...

Sveiciens kopīgajos svētkos! Vienmēr prieks skatīties uz taviem Ziemassvētku rotājumiem no tavas brīnumu lādes.
Man arī viena ziņa top, bet ir iesākts jauns adījums, un tas nelaiž pie datora...

ceita teica...

Paldies, Rita! Sveiciens arī Tev svētkos!

Sixspārne teica...

Saprotu, ka arī Tu esi vārda dienas gaviļniece! Tad lai radošais gars neapsīkst! Sveicieni! :)

ceita teica...

Mīļš paldies par sveicieniem!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...