trešdiena, 2015. gada 18. novembris

Izkrāsot novembri

Ideāls risinājums tumšajam, drēgnajam un visādi drūmajam, lietainajam rudens laikam, kā arī vienlaikus pareizās zāles mani apsēdušā zeķu vīrusa ārstēšanai. Un galu galā man tik ļoti sakārojās atkal patamborēt...

 
Haotisko raibumu organizēti savākt harmoniskā veidojumā. Un sākumā nemaz neticēt, ka rezultāts var būt tik izdevies, bet kas neriskē, tas nedzer šampanieti, vai ne?


Pāri palikušos zeķu dzijas galus esmu neskaitāmos veidos domās gan adījusi, gan tamborējusi, iztēlē tapušas krāsainas un musturainas garās zeķes, adītu motīvu segas, ai, tagad pat vairs neatcerēšos visus, līdz diezgan pēkšņi radu savām idejām šādu materiālo izpausmi. Izrādās, ka pati sevi esmu iedvesmojusi ar reiz jau tapušo (2011. gadā) saulespuķu segu.

 
Motīva apraksts bildēs atrodams šajā blogā:

 signedwithanowl
 
Milzīgs plus - sākumā uzadīti zeķu pāri, katrs kvadrāta aplis kā vēstījums par zeķu pāri, kas savukārt atkal un atkal atsauc atmiņā konkrētā pāra adīšanas procesu. Daži dzijas pārpalikumi iemaldījušies arī vēl no senākiem adījumiem, atpazīstu dažus cimdu pārus. 
 
Ekonomisks motīva musturs, tas neprasa daudz dzijas, sega nebūs smaga, bet lieliskais zeķu dzijas sastāvs (75% vilna, 25% poliamīds) nodrošinās siltumu, patīkama metrāža zeķu dzijai (apmēram 400m vienā simtgramīgā ficītē), raibās ficītes cena robežās no 5 līdz 8 EUR/100g. Pašlaik esmu vien no jauna nopirkusi 5 vienkrāsainās (citrondzeltens, vēsi sarkans, ļoti tumši zils, gaiši zils, oranžs) 50g zeķu dzijas ficītes (apmēram 2 EUR/50g gabalā). Tamboradata nr. 3,5, man patīk, ja vilnas tamborējums izdodas mīksts un elastīgs, tātad būs silts...
 


Vispirms jāpadomā par katra motīva raibās apļa daļas saskaņu ar apkārt ietverošo kvadrātu, ideāli, ja vienas krāsas tonis no raibuma sakrīt ar vienkrāsaino kvadrāta daļu, kaut ne mazāk efetīgi izskatās arī motīvs, ja vidus aplis un kvadrāta daļa ir citās krāsās, baigi sarežģīti sanāca uzrakstīt, ha, ha... nu ja, jāseko arī līdzi, lai blakus nesaliekās ļoti līdzīgi krāsās motīvi, tieši otrādi, jo raibāks motīvu izvietojums, jo efektīgāk izskatās. Man ļoti patīk... 

Šoreiz motīvu savienošana, tamborējot pēdējo kārtu. Tieši šis ir ideāls risinājums, ja blakus motīvi tik atšķirīgās krāsās, ilgi domāju par to savienošanu, jo bija kārdinājums satamborēt kvadrātu kaudzīti un tad ar tiem vēlāk paspēlēties, veidojot ideālo izkārtojumu.




 
Vienīgais mīnus šajā ļoti jaukajā procesā būs dzijas gali, precīzāk to ievilkšana, kaut gan ne tik lielā daudzumā, kā parasti, jo  zeķu dzijas raibums samazina tos līdz iespējamam minimumam.
 

Vienas brīvdienas gaitā uztamborēti 9 motīvi (bez galiņu ielocīšanas), nakamajā to skaits pieaudzis līdz 12, pašlaik motīvu skaits 16, turpinājums sekos pavisam drīz, jo man ir iegrozījušās dažas atvaļinājuma brīvdienas, pavisam jauka sajūta...


Sveiciens svētkos!

1 komentārs:

Alise teica...

šādus projektus es saucu par ''dziju atlikumu ēdājiem''. Rezultāts vienmēr sanāk jauks un noderīgs, un dziju atlikumu vietā rodas nākošie dziju atlikumi :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...