svētdiena, 2012. gada 3. jūnijs

Tamborēti vilnīši


Šonedēļ nopirku jaunu tamboržurnālu Designer Knitting Crochet 2012 Special (Narvesenā 5,39 LVL). Ļoti skaists žurnāls, tajā instrukcijas 42 dažādiem tamborētiem modeļiem, tai skaitā Nicky Epstein Medallion pleds, dažādas jakas vasarai, topiņi, pat tamborētas mežģīņu pusgarās zeķes, motīvu šallītes, kvadrātiņi un tamborēti mani iemīļotie vilnīši, tajā bildītē baltais džemperītis.



Es nenoturējos, neiemēģinājusi tamborētos vilnīšus. Dzija  Noro Cashmere Flavor savienojumā ar kidmohēru (ar zīdu), tamborēju strīpainu smalku šallīti, šeit divu vakaru darbs.


Musturs sākumā šķita diezgan sarežģīts, kaut kā daudz putrojos un nevarēju vien uzsākt raiti tamborēt, kidmohēras pavedienu katrai krāsai nogriežu, būs daudz ievelkamu galiņu, neizdomāju šoreiz, kā pavedienu nenogriežot, skaisti to pārstiept pār rindiņām. Pēc pieredzes zinu, ka tamborēta šalle nēsājot ļoti stiepjas, tādēļ tomēr šoreiz izvēlējos pavedienu nogriezt.


Ja vien strauji nepaliks karsts, tad varēšu uzspēt vēl šosezon šalli panēsāt. Tamboradata Nr.3,25. Esmu ietamborējusies, tagad zinu musturu no galvas, patiesībā nekā sarežģīta nav, tikai tamborēt vilnīšus ir daudz ātrāk nekā adīt. Dievinu vilnīšus!


Tagad tikai čakli jātamborē, lai tiktu pie gatavās šallītes. Esmu iestrēgusi daudzos procesos, vairāki iesākti un nepabeigti darbi, bet tas jau vasarai piedien.

Jauku nākamo darba nedēļu!

6 komentāri:

Inese teica...

kā vienmēr - dievīgas krāsas un Ceitas vilnīšiem nu piebiedrosies vēl vieni vilnīši :)))
Lai veicas darbiņš un nenoput pārējie iesāktie :)))

Elina teica...

Kas par burvīgām krāsām! Pasaka!

Alise teica...

ak, cik žēl, ka mūsu pusē šitos labumus nevar nopirkt...
vilnīši kā vienmēr smuki, šķiet, sanāk tādi rupjāki, nekā adot. Krāsaini!!!
Man, savukārt, vasaras sākums radīja slāpes pēc tīri baltās krāsas. Tāpēc patreiz draudzējos ar tamboradatu un baltu kokvilnas dziju...

ceita teica...

Paldies par jaukajiem vārdiem! Man tā sanāk ik pa laikam, sakrājas iesāktie darbi, bet tomēr visus reiz pabeidzu. Vilnīšu tamborējums no manis izvēlētajām dzijām sanāk ļoti smalks un gaisīgs, bildē iespējams izskatās savādāk. Un tieši tādēļ man tik ļoti patīk mūsu krustiņtusiņi klātienē, tad var pa īstam ieraudzīt galarezultātu vai procesu un saprast, ka agrāk bildēs aplūkoto redzēju savādāk.
Alise! Redzēju Tavā blogā balto tambori, man savukārt ir sapnītis par baltu tamborētu lielu galdautu, gan jau reiz līdz baltajam procesam es tikšu.

Linda teica...

Kādi skaistumi! Un paldies par žurnāla ieteikumu - mēģināšu vēl dabūt!

ceita teica...

Paldies, Linda!
Ir vēl žurnāls Narvesenā centrā dabūjams, vēl nedēļas sākumā manīju plauktā.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...