pirmdiena, 2011. gada 8. augusts

Vasaras tusiņš

Šajās saulainajās brīvdienās foruma http://www.krustduriens.lv/ dalībnieces pulcējās kārtējā tusiņā. Iespaidi, emocijas, tikšanās prieks- tie lai paliek mūsu foruma sarunām.
Šoreiz bijām īstos laukos, nakšņojām teltīs, izbaudījām divas skaistas, burvīgas, neaizmirstamas brīvdienas sarunās par rokdarbiem un ne tikai, priecājāmies par līdzi paņemtajiem darbiņiem, dažas no mums cītīgi pērļoja, es tvēru brīvo mirkli un tamborēju.

Mūsu darbi un darbošanās prieks:





Manas domas bija aizņēmusi kāda tamborēta puķe, smēlos iedvesmu dažos skaistos blogos, bet nebiju sameklējusi pamācību. Tamborēju pēc izjūtām, sestdien iesāku, ar otro piegājienu turpināju, bet drīz sāka jau satumst. Svētdienas rītā bērni mani pamodināja izcili agri, tad ķēros klāt turpinājumam. Dienas garumā mana puķe bija gandrīz gatava, vēl jau galiņi jāievelk, arī otra puses spilvenam jānotamborē.

Tagad atradu arī pamācību, kā tamborēt šo lielo puķi.
Brīnišķīgajā Attic24 blogā, šeit pamācība

Mans tamborēšanas prieks:







Saulainās brīvdienas jaukajā kompānijā ir vēl viens šīs vasaras neaizmirstamais piedzīvojums. Lai valda rokdarbu prieks!

Un vēl viena bildīte- iespaidīgs mezglojums, kas gaida lietu.... Tagad jau sagaidīja, vai ne?


Uz tikšanos nākamajā tusiņā!

8 komentāri:

Shopaholic teica...

MMm, kāds skaistums!!! Fantastiski :) Varu vien nojaust to emociju daudzumu, kas iegūts šajās brīvdienās :)

Aya teica...

Nuu meitenes, kas par košumu, radošumu, apjomu utt. vārdos nepasakāmais. Nuu čaklītes. Tā tik turpināt un iekārdināt citas uz darbošanos!

RitaGri teica...

Paldies par iespēju ielūkoties tusiņā! Lai arī mums ir jauki virtuālajā vidē komunicēt un dalīties savā rokdarbu priekā, tomēr tiksanās reālajā dzīvē ir vēl lielāka vērtība. Un aplūkot darbus dzīvajā, kopā darboties... Žēl, ka nevarēju, bija jābūt citur, bet - vēl jau būs citas tikšanās.
Tava tamborētā puķe ir iespaidīga! Vai būs arī mugurpusīte un pildījums kāspilvenam, vai kā citādi? Ļoti dzīvespriecīga krāsu kombinācija.

ceita teica...

Rita!
Ja tusiņš būtu trīs dienu garumā, tad būtu uztamborējusies arī mugurpusīte spilvenam! Tagad būs kaut kad, likšu iekšā gatavu spilvenu, bildē piemērīju uz sava apaļā kūkas spilvena, lielums patreiz tieši tāds. Pa ceļam no darba iekšā liekamais spilvens būs jānopērk.

dace teica...

Cik kārdinošas bildes ar visiem rokdarbiem!

Es ar uz to puķuspilvenu esmu uzmetusi aci.

Bet man jautājums par to mezglojumu: kāpēc tam vajadzīgs lietus?

ceita teica...

Dace!

Puķu spilvenam tamborēju raitāku pieaudzējumu nekā ieliktajā linkā uz pamācību. Es tamborēju bez apraksta, skatoties tikai no bildes un gribēju, lai puķei ziedlapiņu ir vairāk un kuplākas. Sākumā pieaudzēju ļoti strauji, bet dažās tālākajās kārtās nemaz, beigās ļoti minimāli. Tamborējums darba gaitā krokojās, bet līdz beigām jau izlīdzinājās pavisam.

Mezglojums ir no smagas auklas, gaida mazgāšanu, pieļauju, ka mazgāšanas process nav nemaz tik jauks. Lietus laikā ar kādu līdzekli un birsti varētu būt, ka vieglāk dabūt to tīru.

Inese teica...

Dieviņ-Tētiņ, kā šito biju palaidusi garām - kāds burvīgs tusiņš jums bijis, cik daudz skaistuma un radošuma vienuviet - ak, laimīgās!!!
Tavs spilvens ir ārprātā skaists, lai neteiktu - DIEVĪGS!!! Tavi skaistie tamborējumi zied pa īstam :)))

ceita teica...

Paldies, Inese!
Spilvens gan vēl nav līdz galam pabeigts... Vēl nav otras puses, bet noteikti būs. Man jau galvā šaudās ideja par ko līdzīgu šim ziedam, bet ar vēl blīvāk satamborētām ziedlapiņām, no smalkāka pavediena. Žēl, ka tagad tik maz brīva laika rokdarbiem.
Ak, jā, tusiņš bija burvīgs!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...