piektdiena, 2019. gada 30. augusts

Kvadrātiņu mēnesis augusts

Kvadrātiņus tamborējusi esmu vienmēr, arī puķītes, trijstūrus, sešstūrus, apļus... man ļoti patīk tamborēt! Motīvi izkārtojušies segās, pledos, spilvenos, džemperos... visilgāk kalpo tie no akrila dzijas, ne jau no tā lētā un gurkstošā, bet kvalitatīva akrila, kuru reizēm uz tausti pat grūti ir atšķirt no dabiska materiāla pavediena, to droši var mazgāt veļasmašīnā. Viena senāk tamborēta sega, liela un pasmaga, gaidīja mazgāšanu, bet manai veļasmašīnai tā tomēr izrādījās par apjomīgu. Risinājums vienkāršs - sadalīju uz pusēm (izārdīju pa motīvu savienojuma vietām), izmazgāju un ieguvu divus tīrus, izmazgātus bez grūtībām, pledus, vēl aptamborēšu pa perimetru, tā pa vienkāršo, lai būtu smuka nobeiguma maliņa.

Vissiltākie kvadrātiņi uztamborējas no Pāces vilnas, vispatīkamākie mugurā velkamie no Noro un Malabrigo dzijas, visspilgtākie no zeķu dzijas, visvieglākie pēc svara no kidmohēras, vismazākie no kokvilnas tambordiegiem, vis, vis... dievinu visus košos  spilgtos kvadrātiņus!




Kopš atklāju Granny Square Day jautrību iekš instagram (15. augusts, ik gadus, kopš 2014. gada), augusts man kļuvis par kvadrātiņu mēnesi. Tamborēju pati un iedvesmojos no citu uztamborētajiem, krāsu sprādziens, daudz aprakstu un shēmu, zibenīga komunikācija ar tamborētājām no visas pasaules, daudz jaunu profilu iedvesmai! Ar prieku un aizrautību sekoju līdzi un atlasu publicēto tamborēto kvadrātiņu bildes pa krāsām, lai vēlāk tās saliktu lielā virtuālajā segā, arī šogad. Parasti aktivitātes tās dienas noskaņās turpinās vēl kādas nedēļas divas, sajūtas ir grūti aprakstīt, tas ir milzīgs prieks, smaids, lidojums, aizrautība, pozitīvas emocijas, un vēl ļoti liela vēlme tamborēt... 


vairāk bilžu #grannysquareday2019     #virtualblanket     


Pirmo tradicionāli saveidoju dzelteno, mana vismīļākā krāsa, paralēli tai atlasīju arī tos kvadrātiņus, kuros daudz zilās krāsas. Secinājums nemainīgs: dzelteno kvadrātiņu īpatsvars kopējā todien publicēto kvadrātiņu burzmā pavisam neliels. Pēdējā laikā mani fascinē trīs pamatkrāsu salikums - dzeltens, zils, sarkans. Arī sarkano virtuālo segu saveidoju, tai atlasīt kvadrātiņus šogad bija visvieglāk!




Tālāk bildēs mani augustā tamborētie kvadrātiņi: košajiem izmantoju atlikušo akrila dziju no aizkaru tamborēšanas, sākumā bija vēlme dominēt ar zilo krāsu, bet toņu zilajam izrādījās par maz, pievienoju zaļi violetos. Galarezultātā savienoti 5*5=25 kvadrātiņi. Gaiži zilais ar smilšu brūno ir viena pārpalikusī kokvilnas ficīte no reiz adīta vasaras džempīša. Sanāca smuks tamborēts panelītis, tieši spilvena lielumā.




Paralēli kvadrātiņu jautrībai augustā adīju arī zeķes. Visbiežākais fons vasaras rokdarbu bildēm ir jūra. Kājas nesala, nē, nē... šovasar esmu ļoti daudz peldējusies jūrā. Un adījusi līdz saulrietam... 






Vēl dažas dienas būšot karsts laiks, jāatpūšas pēdējās brīvlaika dienas, tad atbildīgais jaunā mācību gada cēliens. Šogad mācīšos 4.,  8. un 10. klasē! Ak, kā laiks skrien! 

Lai viss izdodas!

Nav komentāru:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...