piektdiena, 2019. gada 2. augusts

Jūlijs zeķu mēnesis

Atskatoties uz aizgājušo jūliju, mēneša bildes un komentāri. Jūlijs manā privātā dzīvē drīzāk skumjš nekā prieka pilns. Turpinu niekoties ar zeķēm, radošā mūza ir prom, ļoti gaidu to atpakaļ. Dažas atvaļinājuma nedēļas spraigiem notikumiem pilnas, atpūtai laika mazāk, arī attiecīgi adīšanai laika mazāk, bet zeķes tomēr top. 



Vasaras satikšanās ar krustduriens.lv meitenēm. Sarunas klusā vietā, laukos, šoreiz Sērenes pagastā, ārpus pilsētas stresa, par dzīvi, bērniem un rokdarbiem, un ne tikai par krustdūrienu, ļoti iedvesmojošas sarunas, neviltots satikšanās un atkalredzēšanās prieks. Bildēs mūsu līdzpaņemtie darbi, stāsti un jautrība aizkadrā. Vienbrīd jau šķiet, ka esmu atpakaļ pie krustiņošanas, bet tomēr vēl nē. Smalkie un sarežģītie izšuvumi pašlaik tikai apbrīnošanai, domās šiverējos ar 14. izmēra aidu un krāsainiem grafiskiem ornamentiem, kas no tā sanāks, vēl nezinu. 


Mēneša sākumā paralēlo zeķu pāru intensīvāka adīšana, mēneša beigās gandrīz visi tie pabeigti, bet iesākti jau nākamie. Nebeidzamais zeķu process...





Jūlijs vienmēr ir jūras laiks. Vasara mainīga, karstās dienas šogad pamaz, bet tās, kas gadās, tās ir patiesi karstas. Ūdens jūrā  fantastiski silts un kā vienmēr slapjš, saule karsta, alus dārgs, bet auksts, publika skaļa un spilgta, brīvdienu atpūta pie jūras nepieviļ. 





Regia Cotton Tutti Frutti šovasar rullē! Četrkārtīgs pavediens, 100 g fice, palaimējās man šo brīnumu nopirkt par puscenu. Superīga sajūta vasarā to adīt, ļoti mīksts, vēss, krāsas atspirdzinošas! Nopirku pat vairākas ficītes. Atmiņā man kokvilnas zeķes, kuras reiz mana mamma man uzadīja, tā bija ļoti forša sajūta, maigas, mīkstas, ilgi valkāju, līdz sadila un nomazgājās pavisam. Ceru uz līdzīgu rezultātu.



Ilgi domāju par mustura izvēli. Pētīju interneta plašumos citu uzadītās košās tutti frutti zeķītes, šoreiz negribējās vienkārši labiski, beidzot paliku pie šī reljefainā mustura. Nākāmās adīšu mežģīņu rakstā, man būs arī  sarkanrozā toņu zemeņu zeķītes.






It kā vajadzētu būt vienkārši, bet nekā. Kinda Magic sock yarn no Regia Schachenmayr un Wool and the gang.  Īsts galvas mežģis, kaut gan ir pievienots detalizēts apraksts ar norādījumiem, vienalga nesanāk tādas kā etiķetes fotogrāfijā. Valnītim un pirmajām kārtām pavediena krāsas izkārtojas perfekti, tālāk vairs neveidojas leoparda raksts, bet smuki jūras vilnīši. Lai paliek! Vai tad leopards ir manīts tik zaļi zils? Paanalizējot krāsojumu, saprotu, ka vajadzētu pamēģināt ar smalkākām adatām adīt (es adu ar 2.5 un 60 valdziņi, akurāt kā ieteikumā) vai gluži otrādi, adīt ļoti vaļīgi ar šo pašu izmēru, bet man nepatīk ārdīt. Gatavo zeķi uzmērīju, perfekti pieguļ kājai, tādas smukas īsas zeķites sanāk. Un pāri katrai zeķei paliek tumši zils kamolītis, tieši būtu laikā garākam valnītim, bet joprojām nav vēlmes ārdīt un adīt no jauna. Papēdis oriģinālā paredzēts bumerangveida, es paliku tomēr pie parastās versijas, tāpat jau krāsojuma raksts nesanāk perfekts, nav ko atpūtas brīžos lieki galvu lauzīt, nododos bez stresa ierastam un  aizraujošam procesam. Ātri adās, jo ir neatslābstoša interese, kā krāsas izkārtosies. Un nemaz nav kreņķis, ka man sanāk citādāk. Vēlāk papētot un palasot atsauksmes, pārdomas par šo zeķu adīšanu, secinu, ka manējās ir tik pat maģiskas un unikālas kā citām aditājām, varbūt ne tik perfektas, bet toties manējās! Man vēl daži kamolīši par atlaižu cenām nopirkušies, citās krāsās, varbūt nākamajam pārim saveidosies perfekti un smuki mākonīši... 









Perfekts saulriets.

P.S. Arī šogad 15. augustā Granny Square Day! Jāņem no kastes laicīgi ārā tambordiegi, jāmeklē interesants musturs un jātamborē kvadrātiņi! Un jāseko līdzi tās dienas jautrībai iekš instagram #grannysquareday2019 

Lai saulains augusts! Uz tikšanos!

Nav komentāru:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...