ceturtdiena, 2018. gada 13. septembris

Zoo septembrī

Atkāpei no rokdarbu tēmas, par to, kā saulainā septembra brīvdienā sagribējās mums atkal uz zoo. Pačukstēšu, ka somā bija līdzi adāmais mazdarbiņš - zeķes, bet todien gan nesanāca paadīt. Pārmaiņas pēc mūsu pavasara zoo apmeklējuma ļoti jūtamas, bet varbūt man attiecīgais pozitīvais garastāvoklis todien... liela rosība bija celtniecības objektā topošajā Savannā, aiz Žirafu mājas, traktori, troksnis, cilvēki, bet tas nudien it kā netraucēja nevienam, drīzāk raisīja interesi, kad tad būs jaunā ekspozīcija apskatāma? Pamanīju daudzviet jaunas sētas, nožogojumus, arī jaunā kafejnīca darbojās (netālu no rotaļu laukuma). Apmeklētāju ļoti daudz, tostarp arī tūristu. Pavadījām zoodārzā piecas stundas, mums nekur nebija jāsteidzas, pulksteni nevaktējām un pat nemanījām, ka laiks todien tik ātri skrien. Kopumā ļoti pozitīva sajūta, tāda sakoptības sajūta, arī pašlaik pēcgaršā, vēlreiz bildes aplūkojot un atsaucot atmiņā apmeklējuma spilgtākos momentus. Saviem džekiem (13 gadi un 8 gadi) jautāju, kas šoreiz vislabāk patika? Atbildes  - dzeltenais pitons, kurš aizmidzis žagojās, krokodilu kautiņš, kamieļu aktiermāksla, ziemeļbriežu barošana, Tropu māja (īpaši kukaiņi), bruņurupuči... 


Plaukstas lieluma dzīvnieciņi - pundurkalitriksi, iepriekš nebiju redzējusi šādā atpūtas bariņā kopā. Ja ieskatās, tad bildē redzams arī bēbītis.



Kamieļi iepriekš atmiņā bija palikuši kā neaktīvi, kaut kur aploka tālākajā daļā guļoši, pat noplukuši, bet šajā reizē mēs ietrāpījām uz tādu kā kamieļu modes skati, izcili perfekti modeļi, ar ļoti skaistu kažoku, lēnām un graciozi defilēja, komunicējot ar publiku, un vēl tās grimases, izteiksmīgie skatieni... 








Šie bija tie divi nemiera gari, kuri saplūcās, bildē kautiņa sākums... 



Tropu mājas gaitenī apskatāma bērnu zīmējumu izstāde - Gliemeži. Man ļoti patika šie divi zīmējumi, daudz laika ieguldīts smalkajās detaļās un noskaņa tajos īpaša... Malači autori!










Klusumu, lūdzu netraucēt, Karalis guļ! Todien labi noslēpies no apmeklētāju acīm... dzīvniekus ir ļoti sarežģīti fotografēt, atlasīju vien dažas bildes no uzņemtajām. Noteikti ieplānojiet vēl šoruden zoo apmeklējumu klātienē! Būs interesanti!

Iedvesmai un informācijai  Rīgas Zoodārza mājas lapa

Nav komentāru:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...