pirmdiena, 2018. gada 16. aprīlis

Strīpas ir dažādas

Joprojām strīpojos... tematisks un krāsās saskaņots turpinājums iepriekšējai bloga pavasarīgajai ziņai. Ķērpju un arī pūpolziedu krāsās, lūk! Mans pavasarīgais šallakats pēc nedēļas nēsāšanas, forma joprojām superīga, mīksts, silts, plastisks, un vienlaicīgi pietiekoši plāns, lai nēsātu virs jakas, aptinot ap kaklu. Dažas dienas bija paliels vējš, tad gan lakats nedaudz elektrizējās.  Dzija SANDNES GARN Silk Mohair (sastāvs 60% mohair, 15% wool, 25% silk, 50g/280m), tās kvalitāte lieliska, esmu gandarīta par paveikto. Adīšanas temps bija superātrs - viss process šoreiz tikai nedēļa - Lieldienu brīvdienas un vēl dažas dienas. Galarezultātā izmērs sanāca krietni lielāks par iecerēto, bet ir ļoti ok! Šoreiz gan eksperiments, gan pārsteigums vienlaikus. Pavisam nedaudz dzijas palika pāri, jāpiemeklē vēl kāds pārpalikums no cita projekta, varbūt kaut kas jānopērk jauns, tad būs pamatots iemesls uzadīt vēl vienu... mazāku, bet tik pat lielisku!




Svētdiena pavadīta pie jūras - saule, vējš un iedvesmojošs debess atspīduma jūras košais zilums, adīšanas āra sezona atklāta! Kāpās arī sauļošanās sezona ir klāt! Pat jūra brīžiem sastrīpojās un pieskaņojās manam jaunajam adīklim. Jaunajam adāmprojektam strīpas veido ne tikai krāsas, bet arī faktūra. Ilgi domāju par musturu un modeli... nevarēju izlemt, saņemties un iesākt adīt, apsvēru domu arī par savu mīļo vilnīšu musturu... Dažāda sastāva un rupjuma dzija savstarpēji saskaņotās krāsās. Tātad, fons labiskais un no kidmohēras, reljefainas strīpas veido rievotais adījums no rupjākām dzijām, bildēs iekļuvusi uzadītā tumšākā lejas daļa, augšpusē pašlaik adu rozīgo strīpojumu.

BC GARN Tussah Tweed (100% tussahsilke) 50g/250m
BC GARN CASETA (50% mulberry silk, 30% cashmere, 20% wool) 50g/240m
BBBfilati.it SETAL (75% alpaca baby, 15% silk, 10% acrylic) 25g/150m
BBBfilati.it Soft Dream (70% kid mohair, 30% silk) 25g/220m




Galarezultātā iecerēts brīvas formas džempītis vēsākām vasaras dienām ar pusgarām piedurknēm, viegls, gaisīgs, bez sarežģītas konstrukcijas, adīšu vienkāršus taisnstūrus, kurus finālā sašūšu kopā. Nav ne jausmas par to, kā šāds gaisīgs adījums nēsāsies apģērba formā, tādēļ gadījumā, ja ļoti izstiepsies, tad man būs vēl brīvākas formas džempītis... Izskatās, ka piedurkņu daļai būs vairāk rozā. Vasarai piestāv gaišas krāsas, modes lapās lasīju, ka šosezon aktuālas esot pasteļkrāsas. Būšu trāpījusi ar krāsām... tagad tik jāpiemeklē, ar ko šo adījumu saskaņot, neierasta šī krāsu kombinācija manā garderobē. Kaut gan padomāju, padomāju, varbūt tomēr šoreiz nebūs man džempītis, bet gan gara vasaras jaka... tipa kardigans... vēl vairāk iespēju kombinēt... Lieliska iedvesma turpināt!
Prieks r-adīt!

P.S. Redzēju šogad pirmo, otro, trešo...  taureni... visi dzelteni!

Lai pavasarīga šī garā darba nedēļa!

3 komentāri:

REDNEVAL teica...

Very nice!! J.

Alise teica...

Man ljoti patik shadi viegli un dazhadi adijumi!
bildes tik saulainas!
skaisti!

ceita teica...

Paldies 💖💖💖

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...