sestdiena, 2016. gada 23. aprīlis

Sedziņas. Aizkari. Savienošanas process.

Savienoti apmēram 60 motīvi, savienoti satamborējot. Apmēram divas trešdaļas no loga platuma, pie aizkaru garuma pašlaik īpaši nepiedomāju, gribu sākumā nodefinēt augšmalu, daudzmaz taisnu, visa loga platumā, tad jau arī būs skaidrība, cik vēl motīvu no uztamborētajiem paliek pāri, cik dzijas vēl atliek kastē, cik smags satamborētais gabals.... utt. Dziju galiņu pašreiz lērums, tie vēl nav ielocīti, vējā skaisti plīvo..... Patiesībā esmu ļoti apmierināta ar pašreizējo procesa rezultātu, kaut savienošanas sākums bija grūts, un pacietības vajag daudz, lai kārtējo pievienojamo motīvu skaisti, vienmērīgi, krāsām un lielumam atbilstoši ietamborētu pareizajā vietā, ik pa laikam arī neiztikt bez ārdīšanas....
 

Pietrūkst lielo motīvu, nedēļas gaitā divus lielākus uztamborēju, bet vajag vēl kādu, tādēļ savienošanu pagaidām pārtraukšu. Šodien nopirku vienu dzelteno dzijas ficīti, Kumodē ar atlaidi 1,97 eur, cik naudiņas iztērēts par visām šīm neprātīgajām krāsām, nezinu, laikam jau daudz (šī gan ir salīdzinoši lēta dzija), labāk neskaitīšu, bet turpināšu ar milzu prieku tamborēt.




Trešdienas prieka mirklis! Nevaru iedomāties kārtējo trešdienu bez Ievas izlasīšanas, bet šajā nedēļā nopirku arī jauno Verena, vāka modelis ir mans favorīts, iztēlē jau redzu sev tādu vasaras topiņu no manā kokvilnas kastē esošajiem kamolīšiem. Vēl manu skatienu piesaistīja gaiši zilā jaka (5.modelis), baltā jaciņa, kurā apvienots tamborējums ar adījumu (7.modelis) un krāsains vasaras džempītis, kas adīts škērsām vilnīšu raksta variācijā (33.modelis).


Martas beidzot pabeigtās pirmās zeķes, šonedēļ palīdzēju notvaicēt skolas izstādei, patiesībā iznākušas tik pat labas it kā manis adītas, malacīte!!! Process gan bija ilgs un interesants, totāli trūkst meitenei pacietības, ar lielu piespiešanos vakaros pa kārtai vien var uzadīt.  Jā, tomēr manas pirmās zeķes gan nebija tik skaistas... un par to man liels prieks!


Un telefonbildīte ar piektdienas vakara saulrietu pa mana septītā stāva logu, tik fantastisks!!! Dabā brīnišķīga pelēkā un oranžā krāsu kombinācija!


Lai jaukas brīvdienas!

2 komentāri:

RitaGri teica...

Sveika!
Kā sokas aizkaru savienošanas process? Tev ir kaut kas spilgts šajās vēsajās un pelēkajās dienās(kaut gan īsti nevar teikt, ka pelēkas, jo, neņemot vērā aukstumu, viss pamazām plaukst).
Šodien atgriežoties no Rīgas(kur biju rūpējoties par veselību, bet lietus dēļ nepaliku pabaudīt to, kas citādi mani Rīgā interesētu), pašķirstīju Verenu(vācu val.. Jā, pirmais, kas iekrita acīs bija vilnīšu raksta džemperis šķērsām, apskatījos arī citus, tev acīs iekritušos modeļus. Laba krāsu mācība žurnāla vidū.

ceita teica...

Rita! Tev patrāpījās nepareizā dienā pabūt Rīgā, redz nākamās dienas ir pavisam saulainas, priecājos par zilo debesu fonu un ziedošajām kļavām parkos, fantastiska krāsu kombinācija. Bet ar tamborēšanu man kaut kā nesokas šonedēļ, daudz darīšanu un noskaņojums arī ne visai, gaidu brīvdienas. Jauku nedēļas nogali!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...