pirmdiena, 2012. gada 26. novembris

No debesu zilās pie egļu zaļās

Viletzilo džempīti nēsāju ikdienā, atkal viens ļoti iemīļots apģērba gabals manā garderobē! Padomā vēl kaut kas zils ikdienai, piestāv man zilā krāsa. Šoruden noteikti mana mīļākā krāsa - zilā! Mani silda jauna cepurīte un cimdi. Šajā drēgnajā laikā esmu iemīļojusi savu lielo gaiši zilo pavasara lakatu, ietinos tajā kā biezā šallē, mirdzoši gaišā debesu krāsa uzmundrina mani tumšajā laikā.
 
Cepure adīta pa vienkāršo, 24 valdziņu platumā kā josla, nobeigumā trīs pogcaurumi, otrā galā piešuvu trīs pogas. Tad uzlasīju malas valdziņus un adīju uz zeķu adatām  pakauša nobeiguma daļu, vienmērīgi noraucot pa apli valdziņus. Un gatavs!
 
Cimdi arī pa vienkāršo, dūraiņi - 2 labiski, 2 kreiliski, uz vienas adatas 14 valdziņi. Īkšķis labiski, tam uz vienas adatas 5 valdziņi.
 


Cepurei - 50g Noro Flower Bed Shaggy, zeķu adatas Nr.3,5.
Cimdiem - 50g Noro Flower Bed, zeķu adatas Nr.2,75.

Lēnām top šallīte ar zilu fonu, to adu dienasgaimā, lai priecātos par šo spilgto krāsu salikumu, iespējams, ka galarezultāts šoreiz netiks man.


No krustiņiem pie origami moduļiem!
Saņēmu pasūtījumu nopirkt 50 lapas egļu zaļā aplikāciju papīra. Tagad Marta jau nedēļu čakli loka modulīšus, lai no tiem taptu eglīte. Skolas rokdarbu pulciņš rullē! Patiesībā tas ir tik aizraujoši,  savienojot mazos papīra gabaliņus, izveidot kaut ko telpisku. Mūsu  vakardienas veikums, salikām kopā visus nedēļas laikā (vairāki simti) bērnu salocītos modulīšus. Sanāca vien eglītes lielākā apakšējā zaru rinda, divi gredzeni savienojumam, un daži zariņi nākamajai rindai, līdz galarezultātam vajag vēl daudz. Mazliet mani uztrauc tas, vai šie veidojumi, savērti uz egles kājas, arī turēsies kopā bez speciālas stiprināšanas, vai tomēr vajadzēs izmantot līmi.



 

Šī nedēļa man paies atvaļinājuma zīmē, tik forši ir atpūsties no ikdienas steigas!

Vakar pie tv iesāku adīt vēl vienus cimdiņus, rudens lapu krāsās, musturs no zeķu Verenas:

 
 
Jauku nedēļu!

3 komentāri:

RitaGri teica...

Prieks lasīt tavu ziņu! Tik zili, tik koši. Šādas formas cepure varētu piestāvēt arī man.
Liels darbiņš mazajiem pirkstiņiem, interesanti būtu redzēt, kā eglīte tiks iekārtota kompozīcijā/novietota skolā/mājās?

Alise teica...

jā, man arī patika cepurīte! un kaut es arī gaidīju krustiņatskaiti, papriecājos par papīra locījumiem!

ceita teica...

Izskatās, ka krustiņatskaites šonedēļ nebūs, aiz loga baisa migla, iekšā diezgan tumšs pat dienas vidū, bet elektriskajā apgaismojumā man netīk krustiņot.
Origami eglīte top skolas egļu izstādei, bet vēlāk dažas vedīšot uz bērnu slimnīcu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...