svētdiena, 2012. gada 9. septembris

Adīti bezpirkstu cimdiņi


Cimdiņi bez pirkstiem, tie ir cimdiņi Martai, speciālu pasūtījumu šādiem cimdiņiem saņēmu jau pagājušaja gadā, bet tie kaut kā neuzadījās, nopirku toreiz veikalā par ļoti pievilcīgu cenu. Teikšu godīgi, man šāds veidojums bez pirkstiem nepatīk. Bet ieraugot internetveikalā baisu cenu šādam vienkāršam adījumam, sapratu - cimdiņi taps!
Dzija Lang Yarns Jawoll Magic (apmēram trešdaļa ficītes), zeķu adatas Nr.2,5.
 
 
Uz vienas adatas 15 valdziņi (kopā 60 valdziņi), musturs - 3 valdziņi labiski, 2 valdziņi kreiliski. Īkšķim 8 (nolaisti) + 8 (uzmesti) valdziņi un + 4 valdziņi (no katras īkšķa maliņas pa apli  papildus valdziņi uzlasīti tā, lai neveidojas caurums), tātad kopā 20 valdziņi, uz katras adatas pa pieciem, īkšķim adīju vienu labiski, vienu kreiliski.
Augšas maliņu aptamborēju, dažus valdziņus noraucot tā, lai maliņa pieguļ rokai (ja iztamborēs visas cilpiņas, tad adījums atkarāsies), tāpat arī apakšas maliņai un līdz galam neuzadītajam īkšķim.
 
 
Šādus cimdiņus var uzadīt dienas laikā, bet es to darīju darbdienu vakaros visas garās pirmās skolas nedēļas garumā, nedēļa patiešām bija gara un grūta mums visiem.
Un šeit bildītē cimdiņi bez rokas, pavisam sarāvušies, tādi nelaimīgi cimdiņi, bet šis valnīšu musturs uzvilkts izskatās ideāli, skaisti pieguļ rokai. Fona šalle nav komplekts šiem cimdiņiem, tamborēju to šodien un tamborēšu rīt, un vēl parīt, cerībā to šonedēļ pabeigt.
 
 
 
Un vēl, šī brīvdienu rīta prieks - krāsu prieks Lapsas virtuvē.
 
 
Foto: Andrejs Zavadskis
 
Lapsas receptes šeit:
 
Krāsainu nākamo darba nedēļu!

3 komentāri:

RitaGri teica...

Cimdiņi jauki, bija vajadzīgi. Un kas mums pieaugušajiem šķiet ne visai, tas bērniem var būt ļoti svarīgs.
Ak, un vilnīšu raksts!
Kā tava sega nokļuva pie Lapsas virtuvē?

ceita teica...

Paldies, Rita! Vilnīšu tamborraksts ir dievīgs, tik pat dievīgs kā adītais, tikai ātrāk top galarezultāts. Tamborēju ar baudu.

Raidījuma veidotāja mani uzrunāja un es atsaucos, tik vienkārši nokļuva mana sega ciemos pie Lapsas, brīnišķīgajā raidījumā, kuru skatos regulāri un bieži izmēģinu tv redzētās receptes.

Alise teica...

es laikam tāda atpalikusi, par tādu raidījumu ne dzirdēju, ne to redzēju... bet, labi gan, ka tavs grandiozs rokdarbs ir ticis tv!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...