svētdiena, 2012. gada 18. marts

Ogu kokteilis


Jaka- odziņa, dažas vēl negatavas meža zemenītes, pa kādai košai avenei, un mazliet melleņu krāsas, kāda nogatovojusies brūklenīte, varbūt vēl kāds ķirsis no dārza, apmēram tā- ogu kokteilis!
Pabeidzu tamborēt jaku, esmu ļoti apmierināta ar galarezultātu. Sākumā neticēju, ka man šoreiz izdosies, jo tamborēju pēc apraksta angļu valodā (meklēt googlē- granny shrug pattern) un bez piegrieztnes. Es riskēju un ieguvu lielisku rezultātu.



Tātad, uztamborēju divus sešstūrus granny musturā tā, lai tos salokot L burta formā un saliekot blakus, izveidotos jakas skelets, saspraudu un to piemērīju, bet piedurknes tomēr bija par īsu un tādas diezgan platas. Satamborēju (no ārpuses) abas detaļas- muguras vīli un piedurkņu vīles (piedurknes augšpusē). Katram sešstūrim iztamborēju pa vienai ficītei Regia, tad turpināju ar Aade Long. Sašūtās piedurknes tamborēju reizē, piedurknei pa apli vēl četras kārtas ar stabiņiem ar apmetumu, vienmērīgi piedurknes sašaurinot. Apdarei izmantoju nepilnu ficīti Novita dziju, gan piedurknēm, gan jakas apdares maliņai, notamborējot sešas kārtas ar parastajiem stabiņiem bez apmetuma. Pēdējo kārtu apdarei aptamborēju ar mezgliņiem no Lang Yarns Jawol  Magic, lai patīkamāka sajūta, un greznāka apdares maliņa. Aizdare ar divām skaistām pogām.




Dabā jaka ir košāka, krāsu toņu pārejas plūstošākas, nemāku es fotografēt sarkano krāsu.

Kāds secinājums- man viena pati Aade Long diez ko nepatīk, kaut gan to izmazgāju šampūnā un skaloju matu balzāmā, tāpat dzija ir asa un kož, tādēļ jakas apdarei to neizmantoju, bet apdari veidoju no mīkstākas dzijas. Tinot kamolā, igauņu dzija pūkojas, man bija jāšķauda. Savienojumā ar kidmohēru, rezultāts būtu labāks, bet šoreiz tas man nederēja, jo bija jāsavieno vairākas dzijas ar apmēram vienādu rupjumu.

Lai jauka nākamā darba nedēļa!


4 komentāri:

RitaGri teica...

Nu īsts ogu kokteilis! Kamēr būs īstās ogas(jo saldētās jau arī ledusskapī ir beigušās...), tu ļausi citiem vieglāk tās sagaidīt, domājot par brūklenēm, mellenēm, avenēm un visām citām.

Alise teica...

Ar šito vari doties uz Himalajiem. Mums šīs kokteilis ir eksotisks, viņiem, savukārt, tautisks!
Vispār, simpātiski, koši, ērti un silti!

Anonīms teica...

I love it! Where did you find the pattern? I found one for a baby sweater, but not adult sized.

Anonīms teica...

Sorry, I found the pattern. I was googling the wrong term.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...