otrdiena, 2012. gada 14. februāris

Tā nav adīta puķe...

Procesa nākamās bildītes:



Cepuri adu ar sešām Knitpro zeķu adāmadatām Nr.2,75, kā parasti- beretveidīgo no lejas uz augšu, uzmetu 120 valdziņus (šķiet daudz, bet dzija (atlikums no ficītes Lang Yarns Jawol Magic) ir diezgan plāna, uzadīju valnīša daļu (cieši adot- 3 labiski, 3 kreiliski), pieaudzēju vienmērīgi 20 valdziņus- kopā 140 valdziņi, tālāk adīju taisno daļu, 4 kārtas kreiliski (ar Regia hand-dye effect zeķu dziju), 4 kārtas labiski (ar Lang Yarns Jawol Magic), utt (5reizes pa 4 kārtām), tad sāku lēnām vienmērīgi (vienreiz katras adatas sākuma daļā - aiz kāda 7. valdziņa saadīt divus valdziņus kopā, pēc dažām kārtām nākamo reizi katras adatas beigu daļā- pirms 7. valdziņa no beigām saadīt divus valdziņus kopā. Šis cepures musturs ir lielisks, jo gatavā veidā cepure ļoti labi tur formu (pateicoties labiskajām un kreiliskajām kārtām, kas savelkas). Nobeiguma daļā, kad aptuveni būs sasniegts vēlamais cepures garums, valdziņu noraukšana būs nedaudz straujāka, bet vienmērīga pa apli. 
Patreiz esmu sasējusi ar dzijas pavedienu apakšējo valnīša daļu, lai valdziņi nemuktu prom no adatām, pareizāk būtu cepures taisno daļu adīt uz apaļajām adatām, bet var arī šādi, rokdarbs izskatās kā adīta puķe, bet tā būs cepure. Cepure, kuru iespējams valkāt uz abām pusēm, viena puse patreiz izveidojusies mazliet tumšāka, otra  - gaišāka un spilgtāka. 

Iesāku arī šalli, iemīļotais un labi pārbaudītais vilnīšu musturs. 4 raporti = 4*18 valdziņi +  2 malas valdziņi, tātad kopā 74 valdziņi, adu ar Knitpro adāmadatām Nr.4.  Dzijas atlikumi ir dažādās krāsās, iesāku ar šiem toņiem(bildē), kad izadīšu pirmo Noro kamolīti, turpināšu ar nākamo, kidmohēru atkarībā no dzijas krāsas ik pa gabaliņam pamainīšu. Būs burvīga, mīksta un gaisīga šallīte.


Turpinājums sekos...

Sirsnīgu Valentīndienu!

1 komentārs:

Alise teica...

Traki labi TEV sanāk tie vilnīši!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...