svētdiena, 2012. gada 19. februāris

Koptamborēšana



Vakar čakli tamborēju, ļoti čakli, jo biju atbrīvota no parastajiem sestdienas pienākumiem, vīrs šiverēja  virtuvē, bērni ganījās savā vaļā (skatījās multenes un ēda saldumus), leiputrija- nekādas uzkopšanas, nekādu tīro un netīro veļas kalnu, baudīju brīvdienu.... un tamborēju. Tas bija vakar, šodien dienas kārtība ierastā- mājas darbi dubultā, meitai deju sacensības, gatavošanās rītdienai- uz darbu, skolu, bērnudārzu. Pasaka beigusies. Varbūt tomēr vakarpusē izdosies kādu stundiņu atrast tamborēšanai vai adīšanai. Šorīt nofotografēju vakardienas veikumu dienasgaismā.

Ko un kā es tamborēju?

Mēneša sākumā nopirku mazu, plānu, bet brīnišķīgu žurnālu krievu valodā- Mazā Diana, adītas jakas. Patiesībā ne tikai adītas, bet dažas arī tamborētas. Viegli musturi, skaista dzija, vienkāršas piegrieztnes.
Manu prātu jau kādu laiku nodarbināja viens Noro dzijas kamols, no kura biju iecerējusi kaut ko uztamborēt, nevarēju vien izdomāt ko, gribēju kaut ko vienkāršu, ātri tamborējamu un praktisku mugurā velkamu lietu. Par šīs fantastiskās dzijas īpašībām esmu sajūsmā, tā ir lieliska, plāna, viegla pēc svara, bet ļoti silta. Meklējot internetā idejas tamborēšanai ar šo dziju, biju pārsteigta, tamborējumu ir  maz salīdzinot ar neskaitāmajiem skaistajiem Noro dzijas adījumiem. Šoreiz secīgi viss nostrādāja- dzijas kamols, ilgas pārdomas, tad nejauši nopirkts žurnāls un visbeidzot- aicinājums koptamborēt! Esmu sajūsmā!
Devīze koptamborēšanai- kaut kas jauns!

Man jaunums ir tamborēt no Noro, sākumā mazliet bažījos, kā veidosies krāsu pārejas, kāds būs tamborējums, varbūt samiksēt divu Noro kamolīšu krāsas? Musturs gan šoreiz nav nekas jauns, labi pārbaudīts, tamborējot pončo. Sāku rīta agrumā, par to parūpējās mani superīgie bērni, pamodinot mani jau septiņos. Rīta kafija, ātras brokastis, un domu pilna galva. Sāku ar paraudziņiem, lai izvēlētos optimālo tamboradatas rupjumu, tātad Noro Flower Bed, tamboradata Nr.4. Bildītēs dienas garumā  var novērot, kā mans tamboris aug. Dienas gaitā izdevās notamborēt apmēram 54*50cm izmēra no jakas aizmugures daļas. Samiksēju krāsas no diviem dzijas kamoliem. Tamborējot pie galarezultāta var tikt ātrāk nekā adot, neapšaubāmi.  

Un nobalsoju, protams!







Krāsainu nākamo nedēļu!

6 komentāri:

RitaGri teica...

Pirms referenduma iedomājos par aicinājumu uz koptamborēšanu... Un tas bija! Es gan šajā projektā varu būt tikai novērotāja, jo vakar gandrīz 16 stundas strādāju vēlēšanu iecirknī. Bet par koptamborēšanas darbiem varēšu tikai priecāties. Tev - iespaidīgs sākums, skaista krāsu maiņa, īsti ietverot sevī nosaukumu -koptamborējums.

Biene teica...

Skaistas krāsas, ražigs darbs!Lai jauks turpinājums!

Inese teica...

kā vienmēr - absolūti skaists un netverams krāsu salikums :)

ceita teica...

Paldies par jaukajiem komentāriem! Iemeta man atkal āķi lūpā tamborēšana, tagad miera nebūs, kamēr pabeigšu, negribu vairs krustiņot, negribu arī patreiz adīt, bet gribu tamborēt un priecāties par košajām krāsām.

Alise teica...

Hmm..., tas kardigans no žurnāla ir perfekts paraugs ko var izdarīt ar tavu "trako" dziju. Ideāli!!!

ceita teica...

Alise! Paldies par komentāru! Bet es pabeidzu savu tambori! Esmu priecīga par galarezultātu, eksperiments izdevies! Patreiz gan mani pieveicis kaut kāds draņķis, bet varbūt rīt saņemšos fotosesijai, vēlos palielīties ar savu skaisto jaku.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...