piektdiena, 2012. gada 13. janvāris

WIP

Rokdarbi procesā, atkarībā no garastāvokļa, gaismas, noskaņojuma, laika un vēlmes darboties, turpinu iesāktos un vēl nepabeigtos darbiņus.
Man ļoti patīk adīt vilnīšus, vestei uz leju veidoju paplatinājumu, pieaudzējot starp vilnīšu motīviem kreiliskos valdziņus, lūk:

Uzadīju arī apdares maliņas- divi kreiliski, divi labiski valdziņi. Lai apdares ārējā mala būtu smuka, tad pirms noraukšanas kārtas saadīju kopā divus kreiliskos valdziņus un tikai tad nākamajā kārtā noraucu kreiliski. Tagad jāturpina adīt uz leju vilnīšu daļa, kārta ir kļuvusi gara, tādēļ process mazliet sabremzējies.




Turpinu arī tamborēt pagājušā vasarā iesāktās japāņu puķītes, tamborējuma svars patreiz ir neliels, varbūt sākotnēji iecerētais pārklājs tiks izmantots kā košs ziedu aizkars, orhidejas uz loga atkal uzziedējušas. Ļoti patīk tamborēt šīs puķītes.
Lai cik dīvaini tas neizklausītos, patreiz rokdarbi top tumsā, nu labi, pie elektriskā apgaismojuma tumšajos vakaros.
Esmu priecīga, ka šodien paspēju normālā apgaismojumā nofotografēt darbiņus, jo šīs brīvdienas solās būt dažādiem jaukiem notikumiem bagātas, nepavisam nebūs laika rokdarbiem.



Brīvdienas ir krustiņu šujamās dienas, esmu atguvusi krustiņošanas prieku, labprāt krustiņotu ik dienas, bet pa dienu ir jāstrādā. Krustiņi ir ļoti mazi un smalki, tādēļ saudzēju savas acis un krustiņoju tikai dienasgaismā. Vispirms sakrustiņošu visu shēmā sazīmēto, tad ķeršos pie fona krāsām, koncepcija man ir skaidra- atsevišķos laukumus aizpildīšu ar gaišo dzelteno dažādu toņu fonu, bet vienojošā fona krāsa joslām būs oranži melanžētā.

13.01.2012.


Jaukas brīvdienas!

5 komentāri:

dace teica...

Tavs krustiņu darbs ir vienkārši fantastisks!

Alise teica...

es iedomājos, cik jauka pasaule šķitīs, ja laukā skatītos pa tik puķainu logu! :-)
Veste nu ļoti glīta tev sanāk. Lūdzu bildīti vestei saimnieces mugurā!

Elina teica...

Jau ilgi jūsmoju par puķītēm, laikam no pagājušās ziemas, jo atceros bildes sniegā..
Arī gribēju pamēģināt, bet nekur nevaru atrast shēmu :( Google ar mani nedraudzējas, tikai izmet savādāku puķu shēmu, bet tās nav smukas salīdzinot ar šīm.

ceita teica...

Paldies par jaukajiem komentāriem! Man šodien izdevās mazliet pakrustiņot, izšuvu burtiņus A,B,C,D,K un vēl piecas mazas sirsniņas, saņēmu no bērniem dāvanā zīmējumu ar manām saulespuķu gleznām (smalks pielabināšanās triks), bet šodien vislielākais prieks par meitas kausu deju sacensībās.
Logs būs ar puķu aizkaru, zinu droši, patreiz tas arī ir ar puķēm-ziedošajām orhidejām un ar plastmasas puķīšu virtenēm, dzīvoju septītajā stāvā, tādēļ nav nepieciešamības pēc bieziem aizkariem.
Puķītes tamborēju pēc reiz atrasta apraksta blogā nevis shēmas, shēmai mazliet citādi tamborējās tikai pēdējās kārtas. Tagad musturu zinu no galvas, bet shēma gan man kaut kur ir izprintēta, būs jāpameklē.
Ak, jā, veste,- kad būs gatava, palūgšu kādu, lai mani nofotografē ar jauno vesti. Ceru, ka drīz...

ceita teica...

Ieva!
Paldies par Tavu jauko komentāru un novēlējumu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...