pirmdiena, 2012. gada 16. janvāris

Prieks krustiņot!

Šīs brīvdienas bija ļoti rosīgas, pasākumiem bagātas un ilgi gaidīto ziemas prieku piepildītas. Mērķtiecīgas brīvā (ha, ha, ha) laika plānošanas rezultātā, man izdevās sašūt diezgan daudz krustiņu. Process ir gana viegls, motīviem ir simetriski elementi, krāsu nav daudz, ar vienu diedziņu (no sešiem) krustiņošanas ātrums ir iespaidīgs. 
Ir viens atkārtots secinājums- malkojot vīnu, pie tv, paralēli vecajai labajai Cirka spēlei, krustiņus labāk nešūt!
Gadījās kļūda, izšūtais pūcīšu motīvs ir novirzījies par viena H burta kājas tiesu... Daudz nekreņķējos, esošo pieņemšu par vēlamo, ar radošu motīvu tālāk izvietošanu, optimistiski pārbīdot dažus joslu rakstiņus, turpināšu ar prieku krustiņot! Dažādās dzeltenās diegu ficītes paredzētas fona aizpildīšanai.


16.01.2012.


Tuvāk:




Noslēpumaini tapušais košais bērnu zīmējums ( mammai par prieku), Martas vadībā, ar zīmētām manām izšūtajām saulespuķu gleznām, tam vesels stāsts apakšā, man vien labi saprotams, bet autori galarezultātu atļāva blogā nopublicēt.


Krāsainu jauno darba nedēļu!

4 komentāri:

Anonīms teica...

Ļoti jauks dizains un glīts darbiņš! Lai arī regulāri lasu Tavu blogu, esmu laikam palaidusi garām - kā dizains tas ir? Vai nav gadījumā kāds no Renato Parolin dievišķīgajiem darbiem? Pati arī esmu saņēmusies vienu uzsākt tuvākā laikā. Vai Tev būtu kādi ieteikumi izšūšanai ar daudzkrāsaino diegu? Neesmu pati vēl mēģinājusi. Noteikti ir kādi knifiņi, kas jāņem vērā, lai panāktu skaistu krāsu plūdumu. Vari, lūdzu, nedaudz padalīties? :)
Līga

ceita teica...

Paldies, Līga!
Jā, tas ir Renato Parolin dizains.
Oriģinālā paredzēts šūt uz lina ar vienas krāsas sarkano diedziņu.
Es eksperimentēju pa savam, izvēlējos aidu 18, jo aizpildīšu visu fonu, līdzīgi kā maniem citiem ornamentu darbiņiem.
Ar melanžu es cenšos nešūt uzreiz vienā rindā vairāk par pieciem krustiņiem un vēl skatos, lai neizveidojas svītrains izšuvums. Fonam es atšķaidīšu melanžus ar piemeklētiem parastajiem diedziņiem, piemēram dzeltenbaltajam pa vidu iešūšu kādu balto krustiņu tajās vietās, kur vajag shēmas motīvu izcelt, piemēram, gar tumšajiem krustiņiem.
Ņemot nākamo tās pašas krāsas melanžas pavedienu turpinu šūt ar to toni, ar kuru beidzu iepriekšējo pavedienu, ja tas ir motīva turpinājums.
Lai veicas! Nebaidies eksperimentēt!

Suze teica...

I really do love the cross stitch. It is beautiful.

Anonīms teica...

Paldies, Ceita! Noteikti pamēģināšu, un tad jau redzēs, kas sanāks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...