sestdiena, 2011. gada 26. novembris

Ziemassvētkus gaidot...

Vai jums garšo piparkūkas? Mums ļoti! Testējam šogad veikalu un kafejnīcu piedāvājumus, taupot piparkūku cepšanas prieku Ziemassvētkiem. Pašu gatavotās un ceptās piparkūkas vienmēr tās garšīgākās. Laiks sākt gatavot pirmo mīklas klucīti! 

Atklāju sev bumbuļu gatavošanas prieku, nesen nopirku tādu speciālu plastmasas ierīci bumbuļu pagatavošanai, kuru šonedēļ izmēģināju darbībā. Princips jau tas pats klasiskais, divi rimbulīši uztīšanai, bet tie pa vidu pārgriezti uz pusēm un pēc satīšanas saāķējami kopā diegu pārgriešanai, kā parasti to dara. Temps uzreiz super ātrs! Man tagad patīk gatavot bumbulīšus! Komplektā bija vairāku izmēru pusriņķīši.Visi bildē redzamie bumbulīši tapa vienā vakarā, pāris stundas skatoties tv. 


Bumbulīšiem dzijas atlikumi no mana tambordeķa, iedvesma gatavajam smukumspilventiņam radusies, našķējoties ar piparkūkām. Pēdējo gadu tradīcija godam tiek ievērota, apmēram mēnesi pirms Ziemassvētkiem papildināt manu pašgatavoto Ziemassvētku rotājumu kolekciju. Sirsniņshēma tā pati iepriekšējā, blogā atrodama, lielās sirdis tamborēju ar tamboradatu Nr.6, ar resnu kokvilnas dziju, virsū uzšūtas mazas sisrsniņas no tambordiegiem , tamboradata Nr.2, dažas pērlītes un mazliet lentītes no krājumiem, pildījumam uzšūta no auduma atgriezuma piemērota lieluma sirsniņa, kurā iekšā izjaukta lēta spilvena pildījums, gatavais darinājums satamborēts no ārpuses, darba gaitā iesienot iepriekš sagatavotos bumbulīšus. Praktiska pielietojuma spilventiņam nav, tik vien kā vēlme pa rokām paņurcīt, bērniem prieks par manu mazo smukumspilventiņu! Abas puses vienādas, atšķiras vien pērlīšu raksts.



Jauku un sirsnīgu Ziemassvētku gaidīšanas laiku!

2 komentāri:

Inese teica...

spilventiņš ar jauku piparkūku noskaņu - ļoti mīļš :)

ceita teica...

Inese, paldies!
Gribētos vēl kādu mazo piparkūciņu uztamborēt, pavasarī ar tādu domu izpārdošanas dziju grozā ieraudzīju piparkūkbrūnos tambordiegus, pat veselas piecas ficītes. Sākotnēji bija doma par Adventes kalendāru, bet tomēr ne šogad, patreiz tik maz brīva laika rokdarbiem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...