piektdiena, 2011. gada 30. septembris

Vakara saulītē... tamborēta šalle




Šodien šalli nevajadzēja, ļoti silta un vasarīga diena, vakara saulīti man izdevās fotosesijā noķert.
Tamborēju tieši divus vakarus,
šalles garums 2 m,
dzija- Novita polku (73% vilna) pusficīte un Las Vegas (70% vilna) arī pusficīte (kopā apmēram 100g)
tamboradata Nr.5 šalles musturam un tamboradata Nr.4 apdares maliņai
Šalles apraksts un musturs ņemts šeit: apraksts

Tamborēju šo musturu ar abām dzijām, pa vidu pārstiepu tamborējumā dzijas pavedienu, to slēpjot pa motīvu savienojuma vietu, lai pavediens nebūtu janogriež. Ļoti vienkāršs motīva musturs, pēc pāris motīviem jau zināju musturu no galvas. Tamborējās ļooooti, ļoooti ātri. Nolēmu gatavajai šallei vēl aptamborēt nobeiguma apdares maliņu, lai krāsu spēle izveidotos vēl jautrāka un maliņa būtu ar nobeiguma efektu, robiņi piedod šallei tādu kā greznu nobeigumu.



Uz dzijas etiķetes bija uzraksts, ka jāada vai jātamborē ar Nr.3 adatām, bet es izvēlējos resnāku tamboradatu, tamborējums sanāca ļoti mīksts, patīkams.

Saulainas brīvdienas!

13 comments:

Unknown teica...

ļoti skaista šalle

RitaGri teica...

Skaista gan!
Rīt es arī došos dziju "medībās"...

Tarariro teica...

preciosa!!!!!

Inese teica...

ļoti skaists darbiņš, kā Tev izdodas piemeklēt atbilstošus ziedus, liekas, ka tie komplektā ar dziju nākuši :)))

ceita teica...

Paldies par jaukajiem komentāriem!

Alise teica...

vai tu nevarētu man uz alise.berg@gmail.com atsūtīt shēmu kā uztamborēt tādu šalli?

ceita teica...

Alise!
Ziņas tekstā ir links uz aprakstu, atveras dziju lapa un tekstā atrodi lādēt failu, atver instrukciju un tur ir arī shēma, atliek vien izprintēt.

ceita teica...
Šo komentāru ir noņēmis autors.
Alise teica...

Vai, piedod! Uzreiz nepamanīju! Man kā žagatai acis tik uz tām smukajām bildēm... Tikko izprintēju aprakstu, tas ir tirši tas ko meklēju šai rudens sezonai!

Marija teica...
Šo komentāru ir noņēmis autors.
Marija teica...

Ceita, es tā iedvesmojos, ka tamborēju pēc šī paša raksta, gan ar rupjāku dziju. Tikai kā iesācēja tamborēšanā nekādi nesaprotu - kā notiek tā motīvu savienošana? Vai vari, lūdzu, aprakstīt mazliet sīkāk? Tehniskais zīmējums man diez ko nepalīdz, tas attiecīgajā vietā liekas neloģisks.

ceita teica...

Shēma ir ļoti labi uzzīmēta, apskatījos linku vēlreiz, vispirms uztamborē visas pirmā motīva kārtas (shēmā atzīmētas nepāra kārtas ar cipariem), tad tam pašam pirmajam motīvam klāt otrā motīva pirmo kārtu utt... Šalle jātamborē viena gabalā! Svarīgi - nēsājot šalle stiepjas un paliek gara, domāju, ka tāpat būs arī ar rupjāku dziju. Stingri tamborēt gan nevajag, lai šalle ir mīksta, tas nekas, ka pastiepjas garumā.
Lai veicas!

Marija teica...

Paldies, Ceita! Mēģināju un mēģināju, līdz viss sanāca! :) Procesā gan secināju, ka mana rupjā dzija būs pārāk rupja, bet tā problēma ir ātri risināma - dziju bodes apmeklējums, un eksperiments var atsākties ar jaunu sparu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...