otrdiena, 2011. gada 15. februāris

Tambordeķa process

Uztamborēto motīvu skaits tūlīt sasniegs 400 gabalus, patreiz tambordeķa lielums apmēram 105*108 cm. Uzklāju uz lielās gultas, kurai sega paredzēta, vai cik daudz vēl jātamborē! Tā vien šķiet, ka ar 1000 motīviņiem būs par maz. Mazliet vēl nopirku dziju, sāka pietrūkt sarkanais, dzeltenais un kaut kas no tumšā gala dzijām. Tamborēt nav nemaz apnicis, ar skaisto koka tamboradatu tas  ir tāds  kaifs.  Esmu ieguvusi čaklu motīvu skaitītāju, astoņgadīgā meita, katru reizi pēc manas piesēšanās vakarā patamborēt, pārskaita visus motīvus un paziņo, cik es esmu uztamborējusi.
Un šeit bildītes no dažādiem skatu punktiem, fotografēts dzīvoklī saulainā dienā, tādēļ krāsas mazliet atšķiras no reālajām, siltas un krāsainas bildītes šajā aukstajā ziemas laikā. Tagad segas lielums jau tāds, ka varu uzklāt arī  savam lielajam pītajam krēslam, fotosesijā piedalās arī Mārtiņa jaunais spilvens.






Esmu jau izveidojusi taisnstūra formu deķim, sākumā satamborēju motīvus brīvi, saskaņojot pa krāsām, bet nedomājot par galarezultāta segas formu, bet tagad apzināju visu esošo dzijas daudzumu un parēķināju tās izvietojumu pa krāsām tā, lai gatavās segas vidus daļā būtu gaišie pasteļtoņi un tad tie visos virzienos uz malām paliktu tumšāki, sajauktos ar dzelteno un oranžo krāsu,  pārietu sarkanajā krāsā, bet attiecīgi  segu gali būtu tumšajos ķiršsarkanajos toņos.

Tambordeķis tuvāk:






Tambordeķa procesa gaitu var aplūkot  šeit .
Turpinājums sekos...

5 komentāri:

Inese teica...

fantastika!!!
Man pat vārdu trūkst, lai izteiktos - tik skaists, krāšņs, pacietību prasošs darbiņš. Rezultāts būs vairāk kā lielisks!!!

Uschi teica...

Diese Häkelarbeit ist ein Traum.
Das Gespür für die Farbenauswahl fasziniert mich.
Es ist wirklich ein Meisterstück.
Liebe Grüße sendet Uschi aus Spanien

Biene teica...

Super lieldarbs!Lai veicas!

ceita teica...

Inese! Biene! Paldies!
Liebe, Uschi! Vielen Dank!

Anonīms teica...

Brīnišķīgi skaists rokdarbs! :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...