svētdiena, 2011. gada 20. februāris

Tambordeķa process- turpinu čakli tamborēt!

Pagājusi nedēļa kopš pēdējām procesa bildītēm, turpinu vakaros pēc darba tamborēt savu tambordeķi. Un šajās aukstajās brīvdienās arī sanāca mazliet patamborēt.


Deķa lielums sasniedzis apmēram 110*150 cm. Tamborēto motīvu skaits pārsniedz 500 gabalus, mana motīvu skaitītāja tomēr precizē, ka tie ir 538 motīvi.
Esmu pārsteigta, cik daudz dzijas paņem šis tamboris, visi mazie dažādie kamolīši beigušies, vēl jau dzija ir, bet man šķiet, ka būs jāiet vēlreiz uz veikalu. Adītajām segām dziju vajadzēja krietni mazāk. Beigās nosvēršu, cik smags būs mans tambordeķis. Es zināju, ka tamborējot dziju vajag vairāk, bet tik daudz vairāk... Būs man tāda pamatīga tamborsega! Atgādināšu, ka tamborēju ar Nr. 4,5 tamboradatu.



Vēl ir jātamborē diezgan, uzklāju uz gultas, kurai sega paredzēta, izmērīju, ka nepieciešamais galarezultāta izmērs būs apmēram 180*220 cm. Segas augšējā daļa arī būs no tumšsarkanās dzijas, bet sānu daļas- segas platumā nobeigšu ar to, kas vēl būs atlicis, vai arī iešu uz veikalu pēc papildinājuma.


Uztamborētais gabals jau ir gana liels, diezgan smags, ietamborējot kārtējo motīviņu, sedzu deķi uz kājām, apsedzos un man ir tik silti šajā aukstajā ziemas laikā. Un košās krāsas mūs visus priecē, būs mums silts, krāsains un dzīvespriecīgs tambordeķis.

3 komentāri:

Anna teica...

Vienreizēji! Ar lielu interesi sekoju līdzi tavam darbam. Kad pabeidzu savu deķi, tad arī gribēju nosvērt, jo tiešām dikti smags, bet tā to arī neesmu izdarījusi. Noteikti nosver savu pēc pabeigšanas.

Anda teica...

Ļoti smuki :)

p.s. redzēju Stokmanā pledus, kas bija tādā rakstā, kā Tavas segas (vai ļoti līdzīgā). Bija nocenoti no Ls 45 uz Ls 27... :) Izmēru gan nepaskatīju.

ceita teica...

Paldies!

Nosvēršu noteikti! Tā senāk tamborētā sega, kuru lietojam lauku mājā, tamborēta no smalkākas dzijas, tāpēc būs vieglāka. Man arī interesē, cik finālā dzijas būs iztamborēts šajā segā.

Anda! Tu doma adītās vai šo tamborēto? Gribētos man arī redzēt, bet Stokmans nav man pa ceļam, speciāli nav laika iet skatīties.
Var jau skaistu segu nopirkt, bet man tas tapšanas process ļoti patīk.... Esmu dažādus vienkrāsainus pledus Yskā iepirkusi, tagad lietoju tos ikdienā kopā ar manām adītajām segām.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...