pirmdiena, 2019. gada 18. marts

Apļi kvadrātos, trubiņas un bīgls

Pēc sestdienas lieliskās (kā vienmēr) tikšanās ar krustduriens.lv meitenēm, pēc iedvesmas jūras un pļāpām par rokdarbiem, svētdiena pagāja pavisam laiskā noskaņā. Un laiks ārā arī bija tāds adīšanai gluži piemērots, apmācies, vējš un brīžiem lietus. Un ja vēl blakus mans mīļais bīgls, kuram visu dienu nāk miegs... 



Uztamborēti 30 kvadrāti, pamodelēju, vajadzēs vismaz 50 motīvus. Ir liela vēlme palikt pie slīpajiem pleciem, bet īsti labi šoreiz nesaliekas motīvi, vai nu diezgan plata stāva daļa sanāk, jāierēķina arī vēl pastiepšanās tiesa, bet beigās var pietrūkt dzija garumam. Dzijas rezerves nav, tūlīt un tagad piepirkt klāt nav iespējas. Un pat nevajag, ja parēķina izmaksas - 4 ficītes Malabrigo lace plus 1 ficīte Lang Yarns Greta, tā jau ir diezgan apaļa summa. Nespēdama nonākt pie konkrēta lēmuma pieņemšanas, iesāku adīt trubiņas piedurknēm. Lang Yarns Greta (merino lace yarn), fantastiskas krāsas samiksētas, rupjums tāds pat kā Malabrigo lace, pavediens gan mazliet citāda vērpuma, brīžiem pat diezgan nelīdzens. Adu ficītei no abiem galiem, lai precīzi to sadalītu uz divām piedurknēm. Zeķu adatas Nr. 2, uz vienas adatas 22 valdziņi. Adu un priecājos par neprognozējamām krāsu pārejām. 



Man šķiet, ka ficītēs krāsojums ir tik pat lielisks kā motīvos. Es mīlu šīs košās krāsas!



Mans bīgls jau pieaudzis, trīsgadnieks!

 
Cerot uz lielisku rezultātu, šonedēļ čakli turpināšu darboties. Laika prognozes ātru pavasara siltumu nesola, tātad, man ir vēl laiks... Lai izdevusies šī darba nedēļa!

2 komentāri:

RitaGri teica...

Nāks laiks, nāks padoms par kvadrātiņu izkārtojumu. Skaistas jau nu gan tās dzijas ir!

ceita teica...

Jā, tā ir. Dažreiz vienkārši nepieciešama pauzite. Un tad viss atrisinās ātri un viegli. Uzadīšu piedurknes, tad domāšu tālāk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...