pirmdiena, 2018. gada 20. augusts

Rīgas tekstilmozaīka 2018 Ziemeļblāzmā

Sestdiena 18.08.2018, skaista un saulaina svētku diena bez pilsētas centra nogurdinošās burzmas, šogad pabiju Rīgas svētkos Ziemeļblāzmā un festivāla "Rīgas tekstilmozaīka 2018" atklāšanā 

Dažas bildes no izstādēm - Veltījums, Klasiskais kvilts mūsdienīgā interpretācijā (Vācija), Sabalsošanās (Krievija), Apģērbs un Aksesuāri



Šoreiz arī ļoti personisks pārdzīvojums, ieraudzīt dzimtās puses vietas tekstildarbā - te arī mana skola! Tas ir kā pavērt aizkaru un ielūkoties bērnības atmiņās, atkal atcerēties skolas draudzenes, klasesbiedrus, arī skolotājus... un bezrūpīgos skolas gadu piedzīvojumus. Toreiz, pirms gadiem  apmēram trīsdesmit?... šķiet, tā biju cita es...  Šis darbs mani emocionāli uzspridzināja, īpašs paldies autorei! Es atdodu visas savas kā skatītājas simpātijas! 







Īpaši apbūra Permas (Krievija) meistares Margaritas Vorobejas stāstītais par darbu izgatavošanas gaitu un tehnoloģijām. Klausījos un iedvesmojos... tagad galva pilna idejām un rokas grib darboties... nē, nē, tekstilmozaīka tā nebūs, tas nav mans lauciņš. Rokdarbu valoda ir starptautiska, tai nevajag tulkojumu. Es pētu detaļas, baudu krāsas, iespaidojos no izmēra, domās piemēru savas prasmes, gūstu pieredzi, tuvplānus redzes atmiņā glabāju, laiks apstājas... būt klāt, šie darbi jāredz klātienē! Vai spējat iedomāties, cik stundas, dienas, nedēļas vai mēnešus top viens darbs? 

Atradu tīmeklī jaunākā darba tapšanas fotogrāfijas -  dačņica  






Visiem autoriem milzīgs paldies par iedvesmu! Izstāde apskatāma līdz 09.09.2018, ieeja bez maksas. No sirds iesaku! 💖💖💖

4 komentāri:

RitaGri teica...

Paldies par ieskatu izstādēs! Laikam jau neizdosies līdz 9.septembrim aizbraukt un apskatīties!
Teicu meitai, viņa tur tuvumā dzīvo, lai aiziet un apskatās, vismaz tā kā manā vietā, ja viņai pašai tas tik ļoti nesaista :)

bienespavediens teica...

Paldies par Tavu saulaino blogu! Sen nebiju bijusi te ciemos un atkal sasmēlos saulainu iedvesmu!

ceita teica...

Paldies! Nāc šeit ciemos biežāk, ceru, ka rudenī man vairāk laika būs bloga ierakstiem! 😊💕

Alise teica...

Kopsh pavasara ik pa laikam iekurbuleju savu shujmashiniti un progreseju shushana. tekstilmozaika patik, apbrinoju to, bet pate neee...Nemaku, nedarishu to :-) Kaut gan, ieraugot pedeja bilde zilu kleiti ar sominju - siekala noteceja :-) varbut ka kadreiz???!!!
p.s.paldies par ierakstu (reportazhu)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...