piektdiena, 2017. gada 11. augusts

Kvadrātu un kvadrātiņu parāde

Šovasar velk uz jūru... nepārtraukti, šī atvaļinājuma nedēļa arī ir jūras nedēļa, tāpat kā iepriekšējā. Par spīti vēsajai vasarai esmu ļoti nosauļojusies, sasildījusies un atpūtusies.


Šonedēļ tamborēju. Karstā laikā neiespējami adīt ar vilnas dziju, tādēļ es izvēlos kokvilnu vai līdzīgu tai, bet atvēsinošu dziju. Un saskatījos instagramā iedvesmojošas tamborēto vecmāmiņas kvadrātu bildītes... šogad 15. augustā Granny Square day, kad tiks veidots virtuāls kvadrātiņu deķis vai vairāki  #grannysquareaday   #grannysquareaday2017   @suregal27  tas ir jau pēc dažām dienām... nepalaidiet garām!


 
 
Izvilku no skapja reiz nepabeigto tamborēto segu. Bija atlikusi vien aste pārkāpt, bet nu nekādi nevarēju tai pieķerties un nebija jau arī lielas vajadzības, bīgls un tamborētas segas, tas nav savienojams, pašlaik noteikti, kamēr vēl jauns un traks (ļoti aktīvs grauzējs)... tamborēt gan ļauj, adīt arī, pat iekārtojas kompānijā blakus,  tikai vienu pašu blakus rokdarbam atstāt nedrīkst... tad notiek brīnumainas lietas... Šonedēļ čakli tamborēju mazos krāsainos kvadrātiņus. Ideāli to darīt pie jūras, var sēdus, guļus vai stāvus, var pat bradājot pa ūdeni, ja dzijas ficīte maza, to jāaizāķē aiz peldkostīma un uz priekšu! Jūra... pilnīga atpūta... paveicās mums šonedēļ ar siltuma vilni.





Un arī lielais kvadrāts ļoti tuvu nobeigumam, izklāju pludmalē abus līdzās, lai tā kārtīgi izpētītu, arī pa gabalu. Izmērs abiem līdzīgs, bet tā kā lielajam kvadrātam izmantota tamboradata Nr.2.25, bet otrai segai, kas no dažādu lielumu kvadrātiņiem, Nr. 1,75, tad atšķirība ir pamanāma, pirmkārt jau svars, lielais kvadrāts ir stipri vieglāks un tāds gaisīgāks, bet otrs blīvāks un smagāks ... un krāsas! Gatavos tamborus noteikti nosvēršu, man jau sajucis iztamborēto ficīšu skaits, jo ik pa laikam vēl pa kādai vienkrāsainai nopērku klāt. Šis noteikti ir ekonomiskais tamborvariants, proti, lētākais segas izejmateriāla (dzijas) ziņā.


Iedvesmojošs process, ļoti uzlādējošs process, un tieši process pašlaik galvenais. Sasmelties vasaras krāsas, koši zilais, dzeltenais, sarkanais... acis žilbst no saules un krāsu košuma!









Viss notiek, kad tam ir jānotiek! Man prieks, ka šovasar būšu pabeigusi.... un ar iedvesmu pabeigusi divus košus tamborprojektus.

3 komentāri:

RitaGri teica...

Košajiem kvadrātiņiem atbilstoša ekspozīcijas gaisma šajās karstajās dienās, un tā jūras zilā svītra nu pilnīgi kā tavā segā.
Patiesi karsti sveicieni, grūti bija noticēt, ka sagaidīsim šīs svelmainās dienas. Savā ziņā es tās izbaudu.

Alise teica...

Jutu istu Latvijas vasaras siltumu skatoties uz shim bildem.
Koshi, skaisti, un izmera zinja, ka vienmer - grandiozi ;-)

ceita teica...

Sveiciens starptautiskajā Granny Square dienā! 😊 Pozitīvas emocijas visas dienas garumā. Un man pat izdevās šodien saveidot divus virtuālos deķīšus, bildes iekš instagram.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...