sestdiena, 2017. gada 14. janvāris

Par vēlmēm un iespējām


Stāsts par to, kā es žakardu gribēju adīt... Gada nogalē nopirku jauno Verena 6/16 (Decembris 2016), krievu valodā. Ar sajūsmu par atvērumu, veltītu eksperimentiem ar žakarda rakstiem, un ne mazāku sajūsmu par dažiem žurnāla modeļiem. Īpašu uzmanību piesaistīja apaļšalle Modelis Nr.24, praktiski dēļ tās arī uzreiz nopirku žurnālu, vēlāk izpētot tehnisko shēmu un aprakstu, redzu, ka nekā super sarežģīta nav, jāsameklē vien zeķu dzijas kastē piemērotākās savas krāsas un uz priekšu.
 
 
Un tad protams sākās interesantākais - pirmkārt, pārāk maz svētku brīvdienu gada nogalē, lai dienasgaismā lēnām saskaņotu visus toņus un vēl iesāktu adīt, nākamais klupšanas akmens - kādas krāsas? pie kā es valkāšu gatavu šalli? izskatās, ka virs apģērba būs valkājama... un aukstākā laikā... man nav nekā uzreiz piemērota, lai saskaņotu... it kā atlaižu laiks, varētu pēc svētkiem ko jaunu sev nopirkt, bet doma par iespējamo šopingu, burzmu veikalos, vēl bez konkrēta mērķa pirkumam, tas uzdzen izmisumu un nebūt nerada pozitīvas emocijas... un tad rūpīgāk paanalizēju žurnāla fotogrāfiju, cik praktiska būtu šāda šalle? Žurnāla fotogrāfijā tā ir kā skaists un adītāju iedvesmojošs aksesuārs, un vēl saskaņotās krāsās ar virsjaku. Bet man kakls salst, vējā vienmēr salst, saka mans praktiskais es... ja satīšu cieši ap kaklu, tad jau nebūs vairs redzami skaistie raksti... tā arī pagāja pārdomās īsās brīvdienas... bet kaut ko krāsainu un tieši adāmu gan ļoti gribējās... un iesāku zeķes, strīpainas - drosmīgā, optimistiskā krāsu salikumā, izvēloties divu senāk pirktu zeķu dziju ficīšu atlikumus. Un tā nu atkal esmu iesprūdusi zeķēs, jau pašā gada sākumā... un cīnos ar iesnām, tādām pamatīgām, un pašlaik vairs neko sarežģītāku, kā zeķes brīvbrīdī, paadīt nespēju. Tāda kā pauze pasapņošanai... ceru, ka pirms kāda lielāka projekta. Un šodien īsta ziemas pasaka ārā, manam mīlulītim Bīno nevajag ne zeķes, ne šalli, bet gan garo pastaigu uz mežu!


Lai jaukas ziemīgās brīvdienas!

5 komentāri:

Alise teica...

Sveiciens no Islandes!
lai saktu rakstainu adijumu, iesaku gan dzijas atlasit dienas gaisma un svaiga prata :) un njem lielaka diametra adatas, neka liekas vajadzetu!
esmu shogad iesakusi jaunu isto islandieti...un ja briva laika butu vairak, tas jau butu pabeigts, bet...njemot vera parcelshanos un pierashanu pie jaunas vietas, man ir noadita tikai viena piedurkne :)))

ceita teica...

Alise! Paldies par padomiem, ņemšu vērā. Joprojām zeķojos, it kā zeķu vīruss mani būtu inficējis. Bet varbūt vienkārši negribu neko citu pašlaik un tad arī nesanāk nekas. Prieks par Tavu komentāru, padalies ar gatavo islandieti, lai viss izdodas!

Unknown teica...

Labvakar. Regulāri ielūkojos jūsu blogā. Labprāt pasekotu arī Instagramā , bet nezinu kā jūs atrast.

Unknown teica...

Labvakar. Regulāri ielūkojos jūsu blogā. Labprāt pasekotu arī Instagramā , bet nezinu kā jūs atrast.

ceita teica...

Instagram man nav rokdarbu konts, tur var sekot manam mīlulītim Bīno 😊🐶🐾 - beaglebino

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...