sestdiena, 2012. gada 29. decembris

Spēles ar kvadrātiņiem

 
Sestdiena, brīvdiena, laiks spēlēm... ar satamborētajiem segas motīviem. Man ļoti patīk spēlēties ar košajiem kvadrātiņiem, tas ir aizraujoši, sagrupēt kvadrātiņus pēc krāsām, šādi:
 
 
Pašlaik uztamborēto motīvu skaits 108. Izmēros gan vēl tikai bēbīšsedziņa, apmēram 120 * 80 cm, secinu, ka galarezultāts visticamāk būs pleda lielumā, jo šim projektam paredzētās dzijas vairs nav daudz, bet vienmēr ir iespēja piemeklēt šo to krājumos, krāsu iespēju šeit pietiekoši. Turpinu  radoši spēlēties ar klucīšiem, radot pilnīgu krāsu haosu:
 
 
Kā savienot uztamborētos motīvus? Man šķiet, ka visvieglāk un ātrāk to ir izdarīt, satamborējot tos kopā. Es parasti satamborēju, tamborējot katra motīva pēdējo kārtu.
Tambordeķim savienoju motīvus sešstūru virsotnēs, motīva malas atstājot nesatamborētas, tas netraucē segas lietošanā, bet savienošana bija superviegla un ļoti ātra.


Šajā gadījumā arī motīvu skaits bija liels, tādēļ nespēju iedomāties sevi šos mazos motīvus šujot kopā. Rezultātā ieguvu negaidītu papildus efektu - reljefu šūnu struktūru.

 
Saulespuķu segai uztamborētie motīvi bija salīdzinoši liela izmēra, kā arī to pēdējās tamborētās kārtas bija visas vienā krāsā, zilā, tādēļ izvēlējos aptamborēt gatavos motīvus ar vēl vienu kārtu stabiņiem bez apmetuma, noskatīju blogpasaulē šo savienošanas veidu, tamborējot motīvu kvadrātu savienojuma vietās atstāt speciāli caurumu, proti, turpinot tamborēt pēdējo kārtu, bet virsotnes nesavienojot. Ļoti skaists savienojuma veids.
 
 
Arī šai segai motīvus savienoju, tamborējot pēdējo kārtu, pielāgojos musturam, satamborējuma vietas ir cilpiņas starp stabiņu kopām, pie tam motīvu sāku satamborēt no kvadrātiņa vienas malas vidus daļas nevis virsotnes, tā vienkāršāk ir izveidot skaistu virsotnes satamborējuma vietu. Pašlaik šī sega ir uztamborēta pietiekoši liela, lai to nestaipītu līdzi pārbraucienos, tādēļ tamborēju krāsainos vidus aplīšus, bet savienošanu ar zaļo dziju atstāju vēlākam laikam.
 
 
Uztamborētos motīvus pēc spēlēšanās var arī sašūt. Darīju to ļoti rūpīgi, sašujot cilpiņu cilpiņā un veltot īpašu uzmanību motīvu stūriem, tai savienojuma vietai, kurā satiekas visu četru motīvu stūrīši. Šuvu ar dažādu krāsu pavedienu, jo kvadrātiņi krāsaini, dūrieni redzami no labās puses, tādēļ nepieciešama īpaša rūpība. Process man nepatika, sašuvu ar lielu piespiešanos, tā kā galarezultāts nebija liela izmēra, tad par spīti nepatikai, tomēr izvēlējos šo metodi.
 
 
Turpināšu čakli tamborēt motīvus, lai ir ko savienot. Kā jums šķiet, kurš no spēles variantiem - sagrupēšana pa krāsām vai krāsu haoss kā galarezultāts būs foršāks?
 
Jaukas svētku brīvdienas! Uz tikšanos nākamajā gadā!
 
 

7 komentāri:

spaariite teica...

man ļoti patīk tavas krāsu spēles. Sarkanīgi oranžie toņi tev vienkārši ir lieliski sanākuši. Man ļoti patīk tavas krāsas, tāpēc ar bieži ielūkojos pie tevis, lai gūtu baudījumu krāsu spēlē.

Alise teica...

jaukas spēles! un, jā, agrāk man likās, ka ir tikai viens motīvu kopā likšanas variants, bet tagad zinu vēl...
p.s. man šodien gan nebija ne mirkļa rokdarbiem. Pucējām māju un sētu!

Stricken und Nähen by Ruth teica...

Wunderschöne Decken, gratuliere !
Liebe Grüsse
Ruth

RitaGri teica...

Varbūt paspēlējies vēl ar krāsām un saliec kompozīciju ar tumšajiem centrā, to šobrīd ir mazāk, un gaišos apkārt? Katrā gadījumā - izkārtojums ļoti maina segas izskatu. Šobrīd varbūt labāk patīk pirmais - pēc krāsām.
Lai jautra Jaungada nakts!

ceita teica...

Paldies! Esmu satamborējusi vēl vairāk kvadrātiņu, paspēlēšos ar tiem vēl, kādu jaunu bildi arī noteikti ielikšu. Bet vēlāk, jo iedvesma atnāca neplānota un neparedzēti iesāku vienu ātru procesu, tagad esmu azartā ar to iekritusi. Rosīgs jauna gada sākums...

Anonīms teica...

Kopā salikti izskatās ļoti iespaidīgi. Nu īstas tavas krāsas :)!!!
Vispraktiskākais savienošanas veids, noteikti būtu tamborējot kopā pa diagonāli, tad var iztikt bez diega raušanas.Mainīt dziju tikai tad, kad prasās citu krāsu. Mēs šo metodi bieži izmantojām, stiprinot kopā musturklučus.

Stel teica...

Beautiful, it is painting with crochet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...