otrdiena, 2012. gada 25. decembris

Brīvdienas

Es mīlu brīvdienas! Ziemassvētku brīvdienas! Ziemas brīvdienas. Šodien nepavisam nav vēlmes doties uz tuvējo kalniņu baudīt sniega (lietus) priekus, bet ir laiks ielādēt bildītes no fotoaparāta un piebeigt klejojumos atlikušo interneta limitu.

Vakardien pabeidzu adīt šalli, šo:


1,5 ficītes gaiši zilas kidmohēras, 80 g Noro Flower Bed, 2 ficītes fuksiju krāsas kidmohēras, adāmadatas Nr.3,5 pamatgabalam, Nr.4 volānam. Musturs visvienkāršākais - 6 kārtas Noro (labiski no abām pusēm), 6 kārtas kidmohēra (labiski tikai no labās puses). Pieaudzēts vienmērīgi adījuma abās pusēs pa valdziņam katrā otrajā zilajā joslā. Lai noslēptu dziju pārstaipus vienā pusē, izdomāju pieadīt volānu.


Izmērs pietiekoši liels, lai šallē silti ietītos. Platākā mala bez volāna 40 cm, garums apmēram 180 cm.

 
Mārtiņa koncerta rūķu kostīmam nepieciešamas lielas pompon pogas, Marta gatavo tās no dziju pārpalikumiem.
 

Gada nogalē domas kavējas pie neizdarītā, arī pie nepabeigtajiem rokdarbiem. Atsāku tamborēt nelielos segas motīvus, toreiz vasaras beigās apstājos pie skaitļa 61, pašreiz esmu uztamborējusi 85 motīvus. Svētku kņadai pa vidu, tos lieliski tamborēt, musturu sajaukt nav iespējams, viegli ar nelielo tambori rokās ļauties svētku priekam.

 
Esmu nolēmusi uztamborēt apmēram 100 gabalus, tad piemērīšu pie lielās gultas kopējo izmēru, iespējams, ka tomēr nepietiks. Dzija vēl mazliet ir, izmērs šoreiz būs atkarīgs no mājās esošā dzijas daudzuma, klāt neko nepirkšu. Un beigās pats interesantākais - motīvu kopā sadabūšana. Vēl neesmu izvēlējusies, kā to darīt. Šis košais raibums labi izskatītos kopā sašūts, bet šūt man diezko nepatīk. Satamborēt - pievilcīgāks variants, bet ar kādas krāsas dziju? Negribētos kvadrātiņus ielikt rāmīšos. Nāks laiks, nāks padoms.
 
Jaukas svētku brīvdienas!


2 komentāri:

RitaGri teica...

Sveiciens 2.Ziemassvētkos!
Pie mums lietus ir rimis. Un sniega kārta arī nedaudz saplakusi.
Šalle tev ir burvīga! Laba doma ar valnīti noslēpt dzijas pārstaipus.
Jauki, ka Marta dodas palīgā brāļa tērpa darināšanā.
Jā, kvadrātiņi var "ritināties" zem tamboradatas omulīgā svētku noskaņā. Lai izdodas izbaudīt brīvdienas!

Jucus teica...

Wonderful scarf and your granny squares are full of colour! Great!
Merry Christmas, Ceita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...