ceturtdiena, 2017. gada 30. novembris

Zeķu novembris

Pēdējā novembra diena! Ak, cik daudz paspēts un cik vēl jāpaspēj šogad izdarīt! Novembra pēdējās nedēļas tika atvēlētas zeķu adīšanai, bet apstākļi iegrozījušies tā, ka daži speciāli pasūtīti dāvanu zeķu pāri vēl nepieciešami, tas atvieglo izvēli decembrim, adīšu zeķes... un līdz gada beigām 17 pāri būs uzadīti. Viss notiek, kā tam jānotiek...



Šis ir desmitais pāris 10/2017, ieildzis process, šīs zeķes tika sāktas adīt pavasarī, tad atliktas līdz iedvesmas brīdim rudens pusē, un tad vēl atliktas... šis fināla foto rokdarbu arhīvam.

Beidzot iegrozījās vairāk kā dažas brīvdienas, paspēju gan atpūsties, gan pirmo sniegu izbaudīt, gan smukas dzijas pačamdīt un kādu kamolīti arī nopirkt, gan paadīt, gan Ziemassvētku tuvumu sajust, arī mazliet saaukstēties... Patiesībā tāda ļoti jauka novembra izskaņa piedzīvota.



Zeķes adīšanai diezgan neparasta vieta, bet apgaismojums labs, mūzika brīnišķīga, noskaņojums lielisks, uzadīju krietnu gabalu... katram savas izklaides!


Rīta pusē arī zeķes papēdis ir uzadījies un lēnām turpinu adīt tālāk... aiz loga ziema, putenis, brrr...




Un tik daudz sniega, šogad pirmais sniegs... pirms ceļojuma ilgi nevarēju izlemt, kurpes vai zābakus? Nekļūdījos... fantastiski pacilājoša sajūta, pēc ilgstošās tumsas visapkārt tik ļoti balts... Sniegs noturējās divas dienas un tad naktī nokusa, mīnusi gan vēlāk atkal, tiem pievienojās stiprs vējš...


Iespaidīga lieluma zaķa figūra, rupja dzija, mans skatiens pats apstājas pie pazīstama zīmola apģērbu veikala skatloga, esmu zaķa iespaidota un pārsteigta, šajā veikalā gan neeju, jo mērķis šodien cits...


Arī citi skatlogi jau Ziemassvētku noskaņās



Ļoti jauks veikaliņš pašā Stokholmas centrā @klaratyggarn un ļoti jauka pārdevēja. Pirmajā bildē īsts kārdinājums, ar rokām krāsots fantastisks zīds, ļoti gribēju to iegādāties, bet atturēja cena un ziemas tuvums. Skatījos arī uz to dziju smukajās kastītēs nākamajā bildē, kokvilna, ar lieliskām krāsu pārejām un lielu krāsu soli, ļoti kārdinoša, arī krāsu kombinācijas manā gaumē. Iesaku šo jauko vietiņu un pati noteikti atgriezīšos, apsolīju ... Šodien veikala instagram kontā ieraudzīju, ka bija arī otra telpa, kurā audumi, lentītes... ak, es... mana vājība ir dzija... īpaši ekskluzīva dzija.




Skaista zeķu dzija, šoreiz izvēlējos košu zviedru ražojuma ficīti, kuras svars 150g, bet cena identiska citai 100g zeķu dzijas ficītei. Pie kases tuvāk bija arī Opal, bildēs gan nav iekļuvis.


Vēl viens fantastisks zīmola veikals, kurā mēdzu iegriezties


Iespaidīgs veikala interjers, iepriekš esmu bijusi arī citā šī zīmola veikalā, bet šis ir... kolosāls, spoguļu spēles... pasaku valstība, veikals mūsdienu princesēm...







Zeķes, zeķes, zeķes... man šogad zeķu gana...



Baltā pasaka!








100% vilna, 100 g, ļoti interesants krāsojums, ļoti mīksta un izcilas krāsas! Piemeklēju jaukajā veikaliņā krāsās atbilstošu Noro ficīti (silk garden lite), tik kārdinoši man šie nopirktie kamolīši acu priekšā, ka nenocietos, devos vēlāk uz piemājas tuvāko rokdarbu piederumu veikaliņu un nopirku metāla adāmadatas (citu nebija), ļoti neierasta sajūta, adot ar tām, aukstas, slidenas un klab 😉 toties sākums daudzsološs... Prieks par jauniegādāto dziju milzīgs. Tā ir brīnišķīga sajūta, interneta veikalos apjūsmotu dziju aptaustīt dzīvajā, salīdzināt ar cita veida iepriekš adītajām, nofiksēt sajūtās, nofotografēt ar acīm un ielikt savā atmiņu krātuves slepenajā failā... vēl lielāks prieks, ja ir kāds adīts paraudziņš blakus vai pat kāds lielāks adījums turpat aplūkojams. Par dzijas tēmu es varētu jūsmot un pļāpāt stundām... bet adu čakli tālāk, šallakats top arvien lielāks un lielāks, šis ir viens no procesiem, kuru ir vēlme pastiept garumā, lai ilgāk adīšanas prieks ar tik lieliskām dzijām.



Sigtuna. Atrodiet atšķirības starp šīm sarkanīgajām mājiņām... senatnes aura Ziemassvētku noskaņās... manā instagram kontā @ceitaspasaule telefonbildes no jaukā Sigtunas veikaliņa Knoks. Iekritu atkal ar pāris kamolīšiem, šoreiz Silk Mohair no sandnesgarn










Vēl viens paralēli adāmais zeķu pāris, dziju gan pirku tepat Latvijā, ļoti gribēju pamēģināt šo krāsojumu, kas adot pats veido ornamentus, nekas nav jāskaita, adi tik un priecājies! Ja zeķi sākam adīt tradicionāli no stulma daļas, tad jāsāk ar pavedienu no ficītes iekšpuses, izvelk un nogriež dzelteno marķiera gabalu un sāk adīt ar sarkano krāsu. Kad beidzas sarkanā, tad valnītis gatavs un jāturpina adīt labiski līdz papēža daļai. Ideāli būtu adīt ne šo papēdi, bet to otru, kura shēmu neatcerējos no galvas, tādēļ riskēju pa ierastam un man izdevās, pat abām zeķēm identiski divas sarkanās kārtas starp dzeltenajam rakstu josliņām. Perfekts krāsojums!


Un kamēr laimīgi tikts mājās, otra zeķe gandrīz gatava! Pašlaik jau pilnībā gatava, vien jānotvaicē smukumam. Pāri palika dzeltenie marķieri un ļoti nelieli kamolīši no sarkanā pavediena, kas pie pirkstgaliem.


Attā, tumšais novembri! Nemaz jau tik tumšs nebiji... Lai krāsaina rītdiena!

2 komentāri:

RitaGri teica...

Sveika!
Skatos un priecājos par taviem zeķu un kamolu fotostāstiem ceļojuma laikā.
Aizvakar domās nosūtīju sveicienu mūsu kopīgajā vārda dienā, bet līdz rakstiskam sveicienam netiku. Ceru, bija priecīga diena!

ceita teica...

Mīļš paldies! Es arī Tev domās sveicienus nosūtīju 😊 mans laika ritums uzņēmis milzu ātrumu, pašlaik ļoti cītīgi jāplāno, lai visur paspētu un ko neaizmirstu. Bīstams tāds laiks, zūd radīšanas prieks, ķeru retos laimes brīžus, kad izdodas apstāties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...