svētdiena, 2016. gada 21. augusts

No violetā pie zilā - augusta krāsas

Pēc nedēļas atkal viršos lūkojos, tagad jau vienos ziedos, zem augstprieguma līnijas mežmalā kā violeta upe aizlokas tālumā, bišu sanoņa skaļumā pārspēj līnijas dūkoņu, un kā smaržo... ļoti saldi... piektdiena - pirmā īsti saulainā diena šonedēļ pēc trakā lietus, mēs laižam uz mežu, un ne tikai jūsmot par viršiem, bet krājumus ziemai gādāt. Pagājušogad brūklenes gan lasīju tikai septembrī, šogad viss straujāk...
 






 
Šonedēļ cīnos ar galiņiem, to ir milzums, dažus izdodas izmantot uzreiz, puķītes sašujot, bet vienalga galiņu jūra paliek, tad nu cīnos, lēnām, pamazām... un priecājos par krāsām. Kokvilna ir smaga, it sevišķi blīvi satamborēta un vēl cieši sašūta, un tas jau lieliski, jo taša nestiepsies no tai paredzētā nesamā smaguma. Ak, un esmu atsākusi krustiņot - tikšanās, atvaļinājuma un lietainās nedēļas iedvesmota... tā ir pavisam jauka sajūta...
 
 
Pa ceļam laiku var lietderīgi izmantot, adu pēdējo divpadsmito kvadrātu jakai, tam sākums zils kā jūra šodien, prieks, ka vasara atpakaļ, ūdens gan jūrā šodien ledains, bet krastā gaiss gana karsts...  pēc vēsā laika arī tādi jūras prieki ir īsts gandarījums... un atkal priecājos par krāsām.
 





 
Un medūzas šodien skalojas pie krasta, ļoti interesanti, iepriekšējos gados tās nebiju manījusi, krasta līnija gan diezgan netīra un smiltis slapjas, gluži kā pavasarī, bet tas jau tāds sīkums vien, esam sailgojušies pēc saules un jūras.
 
Lai saulaina un silta nākamā nedēļa!

4 komentāri:

RitaGri teica...

Kādos viršu, brūkleņu, melleņu un sēņu mežos esat bijuši!
Un kā tev izdodas adāmo kvadrātu pieskaņot tās dienas skatam pie jūras :)
Man arī žēl, ka nevarēju būt tusiņā... Iedvesmas man izšūšanai tā kā pietiktu, bet jāsadala laiks tik daudz kam - vajadzīgam, ikdienai un patikai...
Lai jauka šī augusta nedēļa, kas gan sākusies ar lietus čaboņu aiz loga, bet būs jau saulaina, cerēsim.
Rita

RitaGri teica...

P.S. Man sēņu sestdien bija mazāk, bet labas :)

Agnese St. teica...

Šī nedēļas nogale beidzot izskatījās pēc normālas vasaras. Lai gan rudens dvaša jau kļūst jūtama. Mums svētdiena bija meža ogu/sēņu diena. Saldētavā vairs vietas nav. Bet pats vākšanas/lasīšanas process vilināt vilana vēl mežā atgriezties!
Viršu klājiens pasakains. Šie violetie toņi tikai šajā gadalaikā spēj mūs tā priecēt. Un bitītes arī vēl čakli strādā!
Pēdējais adāmkvadrāts tiešām burvīgi pieskaņojies jūras noskaņai. Nu jau vari skaņoties uz kvadrātu apvienošana vienā rokdarbā!

ceita teica...

Šodien pavisam jauks un saulains, nemaz neliekas, ka pēc nedēļas jau augusts būs cauri. Mana jaka akurāt uz septembri solās būt gatava, tagad tik čakli jādarbojas tālāk. Paldies par komentāriem!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...