svētdiena, 2016. gada 17. jūlijs

Burvīgais pirkums


 
 
Sigtuna. Google saka, ka tā ir Zviedrijas pirmā pilsēta, kas dibināta 10. gadsimtā, blakus ezeram Mälaren, tā atrodas 45 minūšu attālumā no Stokholmas, 30 minūšu attālumā no universitātes pilsētas Upsala un 20 minūšu attālumā no Arlandas lidostas. Mēs šoreiz bijām apmetušies kaut kur tepat pa vidu visam uzskaitītajam.
Burvīgas senas koka ēkas, šaura gājēju ieliņa ar maziem jaukiem modes un suvenīru veikaliņiem, protams, ka arī kafejnīcas, bet īpaši kādā no tām neuzkavējāmais, jo gājēju ieliņas galā tomēr bija ica veikals... iemetu acis arī pāris ļoti simpātiskos šauros, zemos un patumšos saloniņos... vairāk lai pajūsmotu par adījumiem un citiem rokdarbiem, cenas gan īpaši nepētīju, jo laiks bija pārāk burvīgs un tā vien gribējās vairāk pastaigāties gar ezeru un atkal baudīt un baudīt idillisko ainavu.
 



 
 



 
Viena salona dziļumā, starp apģērbu pakaramajiem, dizaina priekšmetiem, dažiem apavu pāriem, manīju arī istabiņu ar dzijas plauktiem, dzija pārsvarā no Mondial firmas (ļoti daudz dažādas krāsainas kokvilnas), garšīga cena bija Rowan kid silk haze (atlaide 50%), bet manu skatienu uzreiz piesaistīja plaukts ar interesantām neredzētām ficītēm, eksluzīvs dzijas sastāvs, krāsas gan bija tikai tādas ļoti dabiskas - neskaitāmi brūnie toņi, pelēkie, pelēkzilie, melnie, gaišie pasteļi, visa saloniņa sortiments bija tādos klusinātos toņos, spilgtās krāsas šoreiz acīs nekrita... bet vēlme iegūt kādu ficīti šīs nepazīstamās dzijas bija liela, tādēļ pacietīgi piemeklēju kaut ko sev saldajam ēdienam, ha, ha... Veikaliņš gan vērās ciet  piecos, bet es tajā iegāju jau krietni pāri pieciem, tādēļ nekavējos vēl ar fotografēšanu, jo senās ēkas telpās bija patumšs un stipri oda pēc dūmiem no krāsns, nu, ļoti jauka senatnīga vietiņa ar savu īpašo auru, smaidīga pārdevēja ieinteresēti lūkojās uz vienu dullo (mani), kura rakās pa plauktiem un ik pa laikam ar dažām ficēm rokās devās durvju virzienā, lai iepētītu īsto krāsas toni dienasgaismā.... izvēlējos sev saskanīgus toņus un sastāvu no gaišā gala, par pirkumu norēķinājos ar karti, jo šī izrādījās diezgan dārga dzija. Un ne jau tas ir galvenais, iespējams, ka citā vietā, laikā, dvēseles noskaņojumā un citos apstākļos, es labprātāk būtu iegādājusies ko citu, vai arī vispār neko nenopirkusi, bet šeit īsti vietā ir sacītais - mazāk ir vairāk... Mans pirkums ar stāstu, noskaņu, pat smaržu, tādu kā pievienoto vērtību šīm dažām dzijas ficītēm. Vakarā mājās, tiekot pie normāla interneta, iepētīju pamatīgāk nopirktās dzijas ražotāja mājaslapu www.bcgarn.dk , tur manīju arī krāsās kaut ko spilgtāku... pat tādu košākoranžīgāku. Vēlāk savā internetbankā izlasīju arī saloniņa nosaukumu - Knocks, google man parādīja arī Knocks facebook lapu.
Tātad, man tagad ir 750m jeb 150g burvīgas dzijas, bet vēl nav ne jausmas, kas no tās taps....




 
Kaut kas arī no miglainā Tallinas rīta krāsām, vai ne? Vēlāk gan bija ļoti skaista un saulaina diena. Šoreiz atpakaļ no Stokholmas ceļojām caur Tallinu, gan kuģis jaunāks un skaistāks, gan biļetes lētākas (pērkot no zviedru puses ....).
 
 
Laiks iedvesmai!

5 komentāri:

Anonīms teica...

jauks ceļojums un pavisam Tev netipiska krāsu izvēle dzijām, bet saprotu, ka tas ir piemērotākais no tā brīža pieejamā klāsta. Un apsveicu ar tik brīnišķīga sunīša ienākšanu jūsu ģimenē!!! Viss ir uz labu! :)

Alise teica...

Esmu "par" dziju saldajā! Un, bieži vien nav būtiski, cik maksā pabarot dziju kāmi.

Alise teica...

Esmu "par" dziju saldajā! Un, bieži vien nav būtiski, cik maksā pabarot dziju kāmi.

ceita teica...

Mīļš paldies! Man jau pamazām izkristalizējas ideja, kā šīs man netipiskās krāsas saskaņot ar tām, ko ikdienā valkāju. Un vēl ceļojumā iegādājos arī pāris melnbaltus apğērba gabalus sev, nu pilnīgi netipiski man... bet viss uz labu!!!

ceita teica...

Redz, Tu mani lieliski saproti! Paldies, mīļā!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...