svētdiena, 2016. gada 3. janvāris

Oranžā


Šīs brīvdienas krāsa - oranžā. Skatījos plauktā uz satamborēto kaudzīti ar Pāces vilnas kvadrātiem, tad pārmaiņus uz sniegošo un putinošo baltumu aiz loga, kājas ietinusi agrāk tamborētā vilnas pledā, tajā no Pāces vilnas, sajūsminājos - beidzot īsta ziema ar sniegu un aukstumu, un manī modās nepārvarama vēlme šodien padarboties ar vilnu.




Sākšu pamazām pildīt savu jaunā gada apņemšanos - vairāk pabeigtu darbiņu. Motīvi satamborēti pagājušā gada pavasarī, bet to kopā likšanas process kaut kā nav izdevies, vairākkārtīgi mēģināju motīvus grupēt pa krāsām, meklējot ideālo galarezultātu, tomēr tālāk par to pašu plauktā salikto kaudzīti netiku.
Šodien vienkārši sāku no viena stūra ar oranžajiem, vairs nemeklējot ideālo krāsu izvietojumu, paņēmu pirmos četrus brūnoranžīgos motīvus, to pašu tamboradatu (Nr. 4), ar kuru tos tamborēju, kastē sagrabināju dažus pēdējos izmazgātos raibos Pāces kamolus un iegrimu pārdomās par motīvu savienošanu. Iepriekšējai Pāces vilnas segai kvadrātu motīvus satamborēju ar vienu kārtu no stabiņiem bez apmetuma, otrreiz atkārtot to pašu vairs nav interesanti. Skatoties uz savām ietītajām kājām Granny kvadrātiņu pledā, dzimst ideja par šādu motīvu savienošanu.






Ņemu pieskaņotu krāsās pirmajam motīvam vilnas kamolu un tamborēju vēl vienu kārtu tam apkārt. Tad ņemu otru motīvu un arī sāku tam tamborēt apkārt, vienlaicīgi pietamborējot to pie pirmā motīva, utt. - savienošana satamborējot. Ideāli! Man ļoti nepatīk gatavos motīvus šūt kopā, tādēļ es izvēlos tos satamborēt. Dzijas galiņu ir pietiekoši daudz ielocīšanai, šodien daru to uzreiz, putenis aiz loga ļoti iedvesmo siltam vilnas darbam, it sevišķi pēc diezgan ekstrēmas pastaigas ārā. Bērniem lielie prieki, es arī tā vien gribēju piebiedroties tiem dažiem enģeļu taisītājiem sniegā vai pat čaklajam mājas sētniekam, ja ne vien iepirkumu maiss, brīvdienas beigušās...
Lai jauka nākamā darba nedēļa!

9 komentāri:

RitaGri teica...

Grūti pieņemt to, ka brīvdienas beigušās, bet, rītdienai gatavojoties, esmu jau noskaņojusies jaunam darba cēlienam. Uzreiz sākt ar jaunā gada apņemšanos, tad arī izdosies, tev - satamborēta sega! Man arī viens mazs darbiņš no vēlmju saraksta gatavs... Tāds kā eksperiments, jo taps vēl viens vai divi.
Man arī šodien bija ekstrēma būšana ārā, iešana vēl neko, bet es braucu ar velosipēdu! Bet patiesībā, ja ceļš nav slidens, viss kārtībā, tikai jābūt piemērotam apģērbam, šis tas bija par plānu, šis tas par biezu...
Visu labu jaunajaii darba nedēļai jaunajā gadā -
Rita

ceita teica...

Paldies, Rita! Ar velosipēdu??!... šodien...nudien super ekstrēmi... Lai Tev arī izdodas viss iecerētais!

Agnese St. teica...

Skaists brīvdienu noslēgums!
Lai arī Rīgā šodien puteņo visu dienu, Tev tik saulaini silta sega top.
Kvadrātiņu savienojums, manuprāt, ideāls. Man patīk. Tā tik turpini!!!

Manas meitenes deinas laikā pa divi lāgi izbaudīja ilgi gaidīto sniega baltumu - ar ragavām izvizinājās, izvārījās. Mana sajūsma par ziemīgo laiku gan nav tik liela, bet tomēr prieks par balto segu, kas tagad klāj zemi, ir gan.

Lai vairāk pabeigto darbiņu šogad! Un lai izdoda iesākt ko jaunu!!! :)))

Agnese St. teica...

Pārlasīju savu komentāru un ak, vai - divas drukas kļūdas pamanīju: jābūt "dienas laikā" un "ar ragavām izvizinājās un izvārtījās" (nevis "izvārījās"!!!).

ceita teica...

Paldies, Agnese! Es likšu šogad uzsvaru uz pabeigtajiem darbiņiem, tai skaitā arī jauniem!!!

Jennifer Hays teica...

This one is beautiful too, Ceita. I really love the colors in these squares! I look forward to seeing it finished.

Kuningas teica...

Brīņišķīgi skaisti tie kvadratiņi! Arī. ļoti patīk pāces dzītiņa!!!

ceita teica...

Paldies. Šoziem mans mīļākais pleds ir tieši no Pāces vilnas tamborētais, vissiltākais no visiem mājās esošajiem.

Gracie Saylor teica...

The colors in this project are really beautiful, Ceita, and I like how you are joining the squares, too. I hope you make good progress during this snowy time of year. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...