piektdiena, 2015. gada 25. decembris

Ziemassvētku zvaigzne

 
Kas ir ideālais rokdarbs brīvdienām? Man šķiet, ka tāds vienkāršs, pa apli, lai nav jāskaita un ļoti jādomā, lai musturs galvā, lai košas krāsas, lai darbošanās prieks sirdī... un pašlaik man, šķiet, ka tas noteikti ir kaut kas tamborējams, jo tad rezultāts ātrāk sasniedzams. Pareizāk jau būtu paņemt kādu no nepabeigtajiem procesiem un skaisti gada nogalē pielikt tam punktu... bet negribu šonedēļ pareizāk, gribu skaistāk, ar iedvesmu un priecājoties aizvadīt šī gada pēdējās dienas.
 




Iedvesmas meklējumos klīstot pa neskaitāmiem blogiem, mani joprojām uzrunā apļveida tamborētās segas. Round Ripple Crochet Pattern viegli atrodams googles meklētājā, bilžu birums, neskaitāmas variācijas, krāsu salikumi.
 


 
Dzijas izvēle arī vienkārša, izņēmu no kastes agrāk nopirktas dažas dzijas ficītes, ļoti raibas, reiz nopirku ar domu, ka man noderēs, laikam cena arī bija ok, kaut kā tā... bet tās iegulējās kastē, ik pa laikam pacilāju, pacilāju, bet tomēr noliku atpakaļ kastē. Cik liela priekšrocība ir dzīvei Rīgā, pagājušajā sestdienā pēc skaistas rīta izrādes bērniem dodamies centra virzienā, man somā ar gudru ziņu ielikta līdzi viena raibulīte, lai garāmejot dziju veikalā ieskrietu un saskaņotās krāsās vēl dažas citas ficītes piemeklētu... protams, piemeklēju, saskaņoju rupjumu un krāsas, arī cena patrāpījās ļoti pievilcīga, pavisam ekonomisks pirmssvētku pirkums, ar jaukām domām par garajām brīvdienām un saldo radīšanas prieku! Un dienu pirms Ziemassvētkiem atkal došanās centra virzienā, pēc pāris dzeltenām ficītēm, jo tamborējot 14. kārtu sāka šķist, ka esmu auzās iebraukusi ar tiem tumšo krāsu toņiem... nē, nē.. man ir spilgti sarkanais un papildināšu ar silti dzelteno, tas visu šo sākumu atdzīvinās, saliks akcentus pa vietām. Šādiem viegli tamborējamiem un nesarežģītiem populāriem musturiem galvenais ir krāsu salikums, savstarpējā saderība un ritms izvietojumā. Ļaujos improvizācijai, esmu uz iedvesmas viļņa, un man izdodas!!! Turpinājums sekos drīz, jo brīīīīīvdienas!!!
 
 
Un apsolītās bildītes ar saņemto dāvanu no krustiņmāsas Gunital www.krustduriens.lv organizētajā Ziemassvētku apdāvināšanās projektā, enģelītis ļoti jauki iekārtojies manā baltajā eglē un vēl burvīgā sedziņa ar eglītēm. Paldies, mīļā, par jauko pārsteiguma dāvanu!
 


Neiztrūkstošs šonedēļ tradicionālais Ziemassvētku tirdziņu apmeklējums, karstvīns, piparkūkas, mazajam prieks par karuselīšiem un dzīviem trušiem, daudz trušiem, smaidīgu cilvēku burziņš un laba vēlējumi visam nākamajam gadam!
 











 
Priecīgus Ziemassvētkus!

10 comments:

RitaGri teica...

Skaista tava zvaigzne! Cik liela tā būs? Un notvertie svētku mirkļi. Paldies!
Galerija centrs nav mainījuši egles rotājumus no pagājušā gada, tāpat kā es savai eglei ;)

ceita teica...

Es šosezon vien īpaši pamanīju no jauna daudz zvaigžņu kokos kanālmalā, burvīga sajūta tur staigājot, bet galvenais jau prieks sirdī, vai ne? Mana zvaigzne būs pleds, vēlos galarezultātam vismaz pusotru metru diametrā, bet vēl tālu līdz šīs vēlmes piepildījumam.

Jo teica...

Your Christmas Star is beautiful, such gorgeous colours.

Megan teica...

So pleased to find your post. I love your Christmas star and if I start right now I might even finish it for next Christmas! Also really pleased to see you are in Latvia because I was lucky enough to visit Latvia in September.Sadly we did not have time to visit Riga but we visited Klaipeda and some villages near there and met some lovely people,very friendly,hope I will be able to visit again soon.I am Scottish although I live in Wales so I will wish you Happy New Year greetings!

ceita teica...

Thank you for the nice comments!
Happy New Year! Lovely greetings from Latvia and Riga.

Jennifer Hays teica...

Hello Ceita, thank you for joining in with my link party. Your Christmas star is beautiful! I love the way your yarn's colors pool in different areas of the crochet. Your blog is the first I've read from Latvia and I'm looking forward to following along. My grandmother's family came from Latvia. They lived in a city called Doguvpils (I don't know how to spell it). I hope you are having a good week.

Lilly's Mom teica...

Your star blanket is so lovely. The colors of yarn are so bright and beautiful. And, I enjoyed seeing the Christmas pictures. My best to you, Pat

Lilly's Mom teica...

Your star blanket is so lovely. The colors of yarn are so bright and beautiful. And, I enjoyed seeing the Christmas pictures. My best to you, Pat

ceita teica...

Paldies, paldies, paldies!!!

Gracie Saylor teica...

Your star blanket is amazing, Ceita! Thanks so much for sharing it through Jennifer's Link Party. I hope you continue to enjoy stitching this month as well. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...